ОБЕЛЕЖЕН ДАН ПОБЕДЕ НАД ФАШИЗМОМ

Полагањем венаца на споменик Слободи, на истоменом тргу у центру Србобрана, данас обележен 09. мај – Дан победе над фашизмом.

„Србобран негује културу сећања и не заборавља жртве које су положене за слободу, и управо са овог места, са Трга слободе, желимо да пошаљемо јасну поруку. Људе који су својом крвљу бранили наше место, који су се жртвовали да би смо ми данас живели слободно, нећемо заборавити. Данас је Дан победе, дан кад је у Европи побеђен фашизам. Уједно је и Дан Европе, и зато желим свим грађанима општине Србобран да честитам овај веома значајан датум.

Као што смо и претходних година то чинили, још једном подсећам, да борба против фашизма није завршена. На жалост, још увек постоје неодговорни људи, они негују један савремени облик фашизма, неофашизам, али и неонацизам, идеологије које морају бити искорењене. На оваквим догађајима то често истичемо и заиста се трудимо, да својим примером покажемо, да је такав облик деловања недопустив. Увек ћемо се борити за праве вредности, то је оно што смо дужни својим прецима, како њихова победа у Другом светском рату не би била узалудна, и како би, оно за шта су се они залагали, ми наставимо да негујемо“, поручио је са Трга слободе Радивој Дебељачки, председник Општине Србобран.

Венце на споменик положили су Радивој Дебељачки, председник Општине Србобран, и др Илија Газепов, члан Општинског већа, испред локалне самоуправе, и представници ОО СУБНОР и ОО Српске напредне странке.

Извор: Општина Србобран