ОБЕЛЕЖЕН МЕЂУНАРОДНИ ДАН ФИЗИЧКЕ АКТИВНОСТИ

Градоначелик Новог Сада Милан Ђурић заједно је са  покрајинским секретаром за спорт и омладину Данетом Бастом свечано отворио манифестацију поводом Међународног дана физичке активности. Иницијатива за обележавање Међународног дана физичке активности потекла је од Светске здравствене организације како би се подигла свест јавности о значају редовне физичке активности у очувању и унапређењу доброг здравља.

– Град Нови Сад препознаје пројекте који служе промоцији здравих стилова живота, организује јединствену манифестацију „Сајам спорта“ и континуирано подржава спорт, како врхунски, тако и онај намењен, особама са инвалидитетом, рекреативцима, аматерима и особама трећег доба. Велики значај придајемо школском спорту и већ годинама улажемо у ту област како бисмо подстакли да се што више деце да се баве спортом и обезбедили што боље услове за то. Наш циљ су здрава и задовољна деца, а физичка активност свакако јесте један од путева који воде у том правцу. Зато на крају желим да се захвалим и свим овде присутним педагозима, учитељима и васпитачима који су
препознали идеју организатора, издвојили време и одазвали се позиву. Ваш ентузијазам може да пробуди љубав према спорту и другим здравим навикама, имате важну улогу у правилном развоју деце а Град ће увек бити ту да вас подржи у тој важној мисији- рекао је градоначелник.

Покрајински секретар за спорт и омладину Дане Баста рекао је да Покрајински секретаријат и Покрајинска Влада увек подржавају пројекте које имају за циљ промоцију спорта и здравог живота,  и истакао да су овакве манифестације увек приориeт јер имају за циљ очување добрих навика.

Организатор манифестације Ненад Радоњић захвалио је Граду на подршци и истакао значај бављења физичком активношћу од најранијег узраста.

Нови Сад, 10. мај 2024. године

Извор: Град Нови Сад