ОБЕЛЕЖЕН ВИДОВДАН

Представници Града Кикинде, Српске православне црквене општине Кикинда, Срспких ратних ветерана Кикинде, Министарства одбране, Војске Србије, борачких организација и породица погинулих, свечаном видовданском литургијом у православном храму у Накову започели су обележавање Видовдана, које је потом настављено у цркви Светог оца Николаја у Кикинди, где је одржан и парастос. Код споменика „Туга“ у центру града положени су венци и цвеће за све погинуле ратнике од Косовског боја до данас. Одржан је и свечани програм којим су Српски ратни ветерани обележили своју славу и Дан Српских ратних ветерана.

“Косовска битка која је вођена на Видовдан, једна је од најзначајнијих прекретница у историји српског народа. То је нешто што морамо да чувамо и негујемо јер је косовски завет уткан у генетски код српског народа. Зато смо послали јасну поруку слоге, јединства, односно свега што нам је неопходно у овим тешким временима“, рекао је Младен Богдан, председник Градског парламента.

Обележавање Видовдана одувек носи симболику за све оне који су дали животе за слободу нашег народа:

“Заједно са Српском православном црквеном општином и Градом Кикинда, обележили смо Видовдан, код споменика ‘Туга’, на којима су уклесана имена 37 погинулих војника и полицајаца у ратовима деведесетих“, подсетио је Владимир Радојчић, представник Српских ратних ветерана Кикинде.

Извор: Град Кикинда