ОБЕЛЕЖЕНА ШКОЛСКА СЛАВА

Школска слава Свети Сава обележена је на пригодан начин у свим школама у кулској општини.

У ОШ „Петефи бригада“ Кула је уприличено освештање славског колача и предајом кумства. Нови кумови школе су породица Смиљанић, која је кумство преузела од породице Миљанић. Након ове свечаности одржан је културни програм у извођењу ученика школе.

У Културном центру Кула нижи разреди ОШ „Иса Бајић“ Кула приказали су програм „У сусрет празницима – Свети Сава школска слава“, док су виши разреди, у сарадњи са наставницима организовали радионице помоћу којих су се ученици ближе упознати са ликом и делом првог српског просветитеља Светог Саве.

Ученици ОШ „Вук Караџић“ Црвенка су у Дому културе одржали приредбе за млађи и старији узраст. У ОШ „20. октобар“ Сивац свечаност је почела освештањем славског колача, након које је уследила приредба у извођењу ученика школе. И у ОШ „Вељко Влаховић“ Крушчић одржан је свечани програм посвећен Светом Сави.

У јутарњим часовима ОШ „Никола Тесла“ Липар организовала је дружење за све раднике и пензионере који су радили у школи , а у поподневним сатима је одржана Светосавска академија у Дому културе када је обављено освештање славског колача и предаја кумства.

Извор: Општина Кула