ОБЕЛЕЖЕНА СЛАВА ГРАДА СОМБОРА – ЂУРЂЕВДАН

Слава града Сомбора, Свети великомученик Георгије – Ђурђевдан, свечано је обележена у присуству гостију и свештенства у Свечаној сали у згради Жупаније. Уз молитву и верски обред, преломљен је славски колач, након чега се присутнима обратио кум славе, члан Градског већа за област финансија и привреде Сава Дојић, честитајући славу града и додавши да му је указана изузетна част као првом куму и домаћину славе, а потом, кумство за идућу годину је предао начелнику Западнобачког управног округа Горану Нонковићу. Присутнима се обратио и градоначелник Града Сомбора Антонио Ратковић, који је изјавио да је поносан што је град напокон добио свог заштитника и што може да честита славу свим грађанима Сомбора.
„Данас на овај велики хришћански празник Светог великомученика и победоносца Георгија, наш град и сви наши суграђани добили су свог заштитника – Светог Ђорђа, јер ово је празник којег славе и православци и католички верници. Наш град је једна велика породица коју чине сви њени суграђани, без обзира којој конфесији припадају и без обзира каква уверења имају, а суштина славе је да нас окупља око истих вредности које чине овај наш лепи град тако посебним. Нека нам Свети Георгије да снагу да будемо јединствени и истрајни, нека нам буде духовни темељ на коме ћемо наставити да градимо вртиће, школе, цркве, улице, паркинге, пешачке и бициклистичке стазе, садимо нове дрвореде, отварамо нове фабрике и обезбеђујемо радна места за наше суграђане и радујемо се животу у овом нашем лепом граду. Још једном, свима нама честитам славу града Сомбора – Ђурђевдан“, рекао је градоначелник Ратковић у свом обраћању.
Претходно је, у јутарњим часовима, градоначелник Антонио Ратковић заједно са кумом славе градским већником Савом Дојићем, заменицом градоначелника Љиљаном Тицом, замеником председника Скупштине града Сомбора Радомиром Лековићем, градским већницима Анитом Стојаков, Слободаном Станићем, Срђаном Савићем и Јованом Кечом, начелницом Градске управе града Сомбора Јеленом Велебит и помоћником градоначелника Урошем Бузаџићем, присуствовао светој архијерејској Литургији у Храму Светог великомученика Георгија.

Извор: Град Сомбор