ОБЕЛЕЖЕНА ВЕЛИКА ГОСПОЈИНА У КЉАЈИЋЕВУ

У организацији Месне заједнице „Кљајићево“, уз подршку Града Сомбора, организована је тродневна прослава у Кљајићеву, поводом славе овог насељеног места, Велике Госпојине.

Испред Града Сомбора, догађају је присуствовао градоначелник Града Сомбора, Антонио Ратковић, заједно са својим сарадницима, помоћницом градоначелника за област економског развоја и туризма, Јованом Миљевић, начелницом Градске управе Града Сомбора, Јеленом Велебит, градским већником за област комуналне делатности и инвестиција, Ђорђем Зорићем и градским већником за област руралног развоја, Срђаном Савићем.

Прослава сеоске славе у овом насељеном месту прошла је уз богат спортски, културно-уметнички, кулинарски и музички програм. У спортском делу, играла се рукометна утакмица, као и турнир у фудбалу на стадиону ФК „Кордун“ у Кљајићеву. У вечерњим сатима је организовано такмичење у кувању рибљег паприкаша, а градоначелник Ратковић, имао је прилику да свечано запали прву ватру, тиме означавајући почетак овог такмичења, у коме је учествовало преко 27 врсних кувара.

Током свог боравка у Кљајићеву, градоначелник Ратковић је посетио штанд Удружења жена „Рубац“, које су правиле слатке и слане посластице и поразговарао са њима о њиховом раду, разменивши мишљења и утиске.

Наступ Културно-уметничког друштва „Ђурђевак“ и Јане Миленковић која је певала сплет родољубивих песама, обележили су традиционални карактер ове манифестације, а за крај вечери, све присутне госте је забављао музички састав „ОК Бенд“.

Програм на дан сеоске славе је обухватао турнир у фудбалу за децу који је одржан на стадиону ФК „Кордун“, док је на платоу у центру Кљајићева наступао дечији хор „Теслини славуји“.

У вечерњим часовима, кроз Литургију и резање Славског колача, у присуству епископа мохачког Дамаскина, свечано је освећен Храм „Успење Пресвете Богородице“.

По завршетку црквене службе, за све присутне госте, организован је музички програм.

Извор: Град Сомбор