ОБЕЛЕЖЕНЕ 24 ГОДИНЕ ОД НАТО БОМБАРДОВАЊА КИКИНДЕ

Крај спомен обележја „Туга“, на Градском тргу, у организацији Српских ратних ветерана Кикинде, полагањем венаца, обележено је сећање на ноћ између 31. маја и 1. јуна 1999. године, када је у НАТО агресији бомбардована Кикинда, са четири бомбе које су пале на тадашњу касарну “Серво Михаљ“. Обележавању су, поред представника ветерана и СУБНОР-а, присуствовали Младен Богдан, председник Градског парламента, као и Валентина Мицковски и Мелита Гомбар, чланице Градског већа.

“Први јун један је од најтужнијих дана у скоријој историји Кикинде. Срећом, пројектили који су бачени те ноћи на Кикинду промашили су цивилне циљеве. Прави је моменат да се сетимо и погинуле деце у НАТО агресији, њих више од 80. Не смемо никад заборавити ниједно од те недужне деце и због тога морамо да се увек сећамо свих ових дешавања. Наша је дужност да се сећамо свих оних који су се борили у том и у свим ратовима деведесетих. Зато Град Кикинда ради на побољшању услова и положаја ратних ветерана“, рекао је Богдан.

Током бомбардовања Кикинде 1999. године причињена је велика материјална штета:

“Авиони шпанске авијације бацили су бомбе на касарну, погодивши магацин и део за тренинг паса. Много кућа је страдало од повратног удара, тако да је причињена и велика материјална штета“, додао је Владимир Радојчић, из Удружења Српски ратни ветерани Кикинда.

Извор: Град Кикинда