ИЗГРАЂЕНА БИЦИКЛИСТИЧКА СТАЗА ФУТОГ- БЕГЕЧ

Градоначелник Новог Сада Милош Вучевић заједно са потпредседником владе и министром трговине, туризма и телекомуникација Расимом Љајићем обишао је део новоизграђене бициклистичке стазе Нови Сад-Бегеч.

Са циљем унапређења и развоја бициклистичког саобраћаја, као и туристичких потенцијала града, Градска управа за грађевинско земљиште и инвестиције реализовала је изградњу те бициклистичке стазе.

Деоница Нови Сад–Бегеч је својим мањим делом трасирана кроз урбану зону, док највећим делом води по круни одбрамбеног насипа од Дунава и простире се од Дунавске улице у Футогу до Обалске улице у Бегечу. Дужина тог сектора износи 6275 метара, а ширина бициклистичке стазе је три метра.

У првој фази, која је реализована 2017. године, изведени су радови од Дунавске улице у Футогу до изласка из Футога према Бегечу и то у дужини од 1727 метара. Ову инвестицију, вредну 20 милиона динара, финансирала је Република Србија, посредством Министарства трговине, туризма и телекомуникација. Друга фаза изградње бициклистичке стазе, која је реализована у 2019. години, обухвата деоницу од изласка из Футога до Обалске улице у Бегечу, у дужини од 4548 метара. Ову инвестицију заједнички финансирају Министарство трговине, туризма и телекомуникација и Град Нови Сад.