ОБНОВА СРЕМСКИХ КАРЛОВАЦА ЈЕДАН ОД ПРИОРИТЕТА ПОКРАЈИНСКЕ ВЛАДЕ

Председник Покрајинске владе Игор Мировић обишао је данас радове на реконструкцији саобраћајнице у насељу Дударa у Сремским Карловцима, истакавши да је циљ Покрајинске владе да у наредних три до пет година, кроз низ инфраструктурних пројеката, Сремски Карловци буду у потпуности уређени и обновљени.

„Данас смо обишли радове на реконструкцији улице Карловачких ђака и окретнице на Дудари за шта је Покрајинска влада, преко Управе за капитална улагања Војводине, издвојила 40 милиона динара и то је само део посла који радимо заједно са локалном самоуправом“, рекао је Мировић.

Подсетивши да су завршени радови на деоници пута од Банстола до Сремских Карловаца, председник Мировић истакао је да је Покрајинска влада издвојила и средства за пројектну документацију за реконструкцију пута кроз само насеље, укључујући и санацију клизишта на уласку у Петроварадин.

„Покрајинска влада финансира и пројектну документацију за реконструкцију 20 нових фасада у Сремским Карловцима на објектима који су под заштитом државе и покрајине, а до краја године нас очекује и завршетак пројектне документације за уређење самог центра“, изјавио је председник Мировић.

Том приликом, председник Мировић најавио је да ће Покрајинска влада у наредних шест месеци издвојити средства и за обнову фасаде Саборне цркве и Патријаршијског двора у Сремским Карловцима.

„У наредним месецима започећемо бројне инвестиције и пројекте, који ће бити финансирани из Буџетског фонда за обнову Сремских Карловаца који је основала Покрајинска влада, а све у циљу потпуне реконструкције и уређења ове општине која има велики историјски значај, а на корист грађана и многобројних туриста“, рекао је Мировић.

Председник општине Сремски Карловци Ненад Миленковић овом приликом најавио је и изградњу међународног путничког пристаништа на Дунаву, што ће, како је рекао, значајно допринети повећању броја туриста.