ОБНОВЉЕНА ОПШТА БОЛНИЦА ПАНЧЕВО

Покрајинска влада уложила је 744 милиона динара за опремање и реконструкцију 8.000 квадрата Опште болнице Панчево, најважније здравствене установе у Јужном Банату, изјавио је председник Покрајинске владе Игор Мировић након обиласка обновљеног Интернистичког блока у коме су већ смештени пацијенти.

Од јуна 2016. године за набавку опреме издвојили смо више од 200 милиона динара а за реконструкцију Интернистичког блока Опште болнице Панчево уложили смо 544 милиона динара, рекао је председник Мировић.

„Старе слике ове болнице биле су понижавајуће, били су то услови недостојни човека, казао је  председник Мировић. Покрајинска влада обновиће и реконструисати све регионалне болнице, клинике и институте у АП Војводини, како бисмо грађанима пружили  квалитетну и правовремену здравствену заштиту а запосленима боље услове за рад“, истакао је председник Мировић.

Био је ово објекат са земљаним подовима и поплавом у згради, и неизмерно сам срећан што је овај велики посао завршен, радили смо плански и систематски, како би пацијенти имали најсавременије услове за лечење, казао је покрајински секретар за здравство доц. др Зоран Гојковић и најавио завшетак радова на реконструкцији Завода за јавно здравље Панчево.

Исписујемо нову страницу Опше болнице Панчево, да се више никад и нигде не понове слике које смо затекли 2016. године. Деценијама овде није улагано. Ова зграда је фактички поново грађена, јер су остали  само спољни зидови. Ово је велики дан за здравствени систем јер ка овој установи гравитира 200.000 пацијента, рекао је директор Опште болнице Панчево Слободан Овука.