ОБУКА „МОГУЋНОСТ ФИНАНСИРАЊА ПУТЕМ ЕУ ФОНДОВА“

Због велике заинтересованости, у културној станици Еђшег одржана је тродневна обука под називом „Могућност финансирања путем ЕУ фондова“ за запослене у институцијама културе са територије града Новог Сада.  
Представници Фонда „Европски послови“ АП Војводине Сања Чутурилов Веселиновић, Драгана Срећков и Дејана Добрић представили су полазницима ИНТЕРЕГ ИПА Програме прекограничне сарадње на које имају право конкурисања, као и програме Европске уније који су такође доступни за целу Републику Србију, према томе и за Аутономну покрајину Војводину.

Циљ обуке је био да се учесници оспособе да самостално формулишу предлоге пројеката према фондовима Европске уније, да науче да их стратешки позиционирају у оквиру дефинисаних приоритета и мера, као и финансијских ограничења. Полазници су у оквиру вежби саставили три предлога пројектних идеја са којима имају могућност да аплицирају на ИНТЕРЕГ ИПА програме прекограничне сарадње Мађарска – Србија, с обзиром да је трећи позив за поменути програм управо отворен.
На крају обуке, додељени су им и сертификати о успешно завршеној обуци.