ОЧИШЋЕНА ДИВЉА ДЕПОНИЈА У КОСАНЧИЋУ

Врбас, 18.07.2019.  

Екипе ПЈ „Чистоћа“ са механизацијом санирали су дивљу депонију у насељу Косанчић. Уређење овог простора комуналци обављају на основу решења Одељења за инспекцијске послове општинске управе Врбас.

Косанчић је насеље које се налази на двадесет километара од Врбаса и представља пријатно место за одмор, спорт и рекреацију.  Нажалост, дивља депонија, поред тога што представља ругло насеља, опасна је по животну средину, посредно и по здравље грађана.

„Становници овог насеља дужи низ година на овом месту одлагали су комунални и биљни отпад. Процењено је да на овом простору има између осамдесет и деведесет кубних метара смећа.  Данас ће радници, уз помоћ механизације, отклонити отпад и очистити овај простор. Наше екипе свакога понедељка долазе у насеље и механизацијом, ауто-смећарима, празне отпад из типизираних канти. Апелујем на грађане да користе канте и наше услуге како не би загађивали свој животни простор“ рекао је пословађа ПЈ „Чистоћа“ Младен Павловића.

Брига за екологију и животну средину један је од приоритета ПЈ „Чистоћа“ ЈКП „Комуналац“ Врбас. У том послу неопходна је помоћ грађана, јер само заједничким снагама можемо да постигнемо максималне резултате.