ОД ДАНАС ПРЕВЕНТИВНЕ МЕРЕ У ЦИЉУ ПОЈАЧАНЕ БЕЗБЕДНОСТИ ЂАКА

Општина Кула, у сарадњи са фирмом „Стар Мастер“ из Куле, од данас предузима превентивне мере у циљу појачане безбедности ђака и бриге о безбедном доласку деце до образовних установа, њиховом боравку у школама, као и повратку својим кућама. Патролна возила фирме „Стар“ ће свакодневно вршити патроле и редовно обилазити школе у свим насељеним местима на територији општине Кула.

Председник општине Кула Велибор Милојичић каже да се Општина на овај корак одлучила из превентивних разлога, јер није било неких ванредних догађаја у нашој средини, али да се акција предузима да би деца била сигурнија и мање изложена потенцијалним опасностима како у непосредној близини школа, тако и на путу од школе до куће.

-Не желимо да се бавимо последицама, већ да предупредимо свако евентуално угрожавање ђака. Свесни смо да Полицијска управа не сме да буде једина која се брине о безбедности и стога не желимо да све обавезе и одговорност усмеримо ка њима – каже директор фирме „Стар“ Предраг Младеновић.

Он је упутио апел просветним радницима, директорима, родитељима и грађанима да сваку ситуацију, која није у складу са неким нормалним понашањем, одмах пријаве мобилним патролама.

Извор: Општина Кула