ОД САДА ЛАКШИ ПРИСТУП COVID АМБУЛАНТИ

На молбу Дома здравља „Вељко Влаховић“, Јавно комунално предузећа „Комуналац“ уредило је приступни пут до COVID амбуланте. Део објекта установе у којој је са појавом пандемије смештена COVID амбуланта налази се ван главне саобраћајнице, па је због лакшег превоза пацијената до места где добијају здравствену заштиту било неопходно уредити приступни пут. Посао је завршен веома брзо насипањем гребаног асфалта на део зелене површине.

„На молбу директора Дома здравља др Горана Ђуровића оператива ЈКП ‘Комуналац’ је изашла на терен и у рекордном року израдила привремени приступни пут до COVID амбуланте. Постојао је проблем у транспорту пацијената који су стизали возилима Хитне помоћи јер није било пута, посебни у кишним данима, па је било потребно да одмах реагујемо на позив директора Дома здравља и за готово један дан уредимо приступ. Ово није асфалтирани пут већ пут насут гребаним асфалтом, што доноси довољан квалитетан за свакодневну употребу. Надамо се да смо успели да решимо један проблем Дома здравља и да ће сада пацијенти лакше стизати до COVID амбуланте“, рекао је Игор Шкундрић, директор ЈКП „Комуналац“, и изразио спремност предузећа да настави да пружа подршку свим установама и институцијама које пружају услуге грађанима.

Др Горан Ђуровић, директор ДЗ „Вељко Влаховић“, захвалио се локалној самоуправи и ЈКП „Комуналац“ на подршци у решавању овог и других свакодневних проблема. „Овај прелаз до COVID амбуланте био је земљани, веома неуслован, и њиме се увек после кише тешко пролазило. Сада смо добили много чвршћу подлогу, а имамо обећање да ће још једна значајна количина гребаног асфалта бити распоређена на овој траси“, рекао је др Ђуровић.

Извор: Општина Врбас