ODBOJAKŠICE SPARTAKA IZNENADILE LIDERA NA TABELI

Odbojkašice Spartaka iznenadile su lidera na tabeli, nanevši im prvi ovosezonski poraz i dobrom igrom najavile uspešnijei nastavak sezone , navodi subotica.info. Ni televizijske kamere nisu omele subotičanke da zaigraju ozbiljno od prvog poena i dođu do važnih bodova. 

Početak meča doneo je prednost Golubicama od 7:4 da bi poneom Batinićke došli do 11:7. Uspele su gošće da se primaknu i uspešnim napadom Savićeve da poravnaju na 16:16. Nije to omelo subotičanke koje su nastavil se dobrom igrom i preko as poena Batinićeve došle do velikih četiri poena viška, 21:17. Greškom Gajićeve domaće su došle do set lopte na 24:20 a večeras odlična Rajlićeva donosi prednost od 1:0.  

Još bolje su zaigrale odbojkašice Spartaka u drugom setu.  Povele su sa 4:1 asom Trnićeve, da bi Živanovićeva donela prednost od 6:1. Dobrom igrom u odbrani i pre svega odličnim blokom subotičanke su imale sedam poena viška, 10:3. Razigrala se Milica Živanović na mreži te uz odlične servise Jelene Trnić Spartak je lako poveo sa 20:10. Železničar je nanizao tri poena, ali više od toga im nisu dopustile raspoložene domaće igračice. U finišu seta na servis Rajlićeve Spartak je nanizao 5 poena i došao do prednosti od 2:0 u setovima. 

Gošće su u trećem setu pokazale zbog čega su lideri na tabeli. Nakon početnog rezultatskog izjednačenja, 5:5 gošće su smečom Kutlešićeve stigle do prednosti od 9:5. Bilo je brzo 21:10, što je najavilo da će utakmica još potrajati. Set okončava Olujićeva koja kontru Železničara pretvara u poen za 25:14.  

Sa dva vezana poena Mladenovićeve gošće su povele sa 4:2. Greškom Vasileve na servis je došla Rajlićeva te su uz njene odlične servise i uspešnim blokom subotičanke nanizale novih sedam poena za vodstvo od 10:4. Na obavezni odmor domaće su otišle sa 12:5.Sa dva vezana as servisa Mladenovićeve, Železničar je uhvatio priključak, 8:12. Međutim ponovo je dobar blok bio saveznik igri Spartaka, koje su ubrzo povele sa 18:10 i najavile osvajanje bodova. Sa dva bloka Kutlešićeve gođće smanjuju na 16:20. Rajlićeva potom prekida seriju Železničara, Jovićeva i Živanovićeva upisuju po ješ jedan uspešan blok, a dva asa Milice Živanović Spartak dolazi do iznenađujuće i važne pobede u Subotici.

Izvor : subotica.info