ODBOJKAŠI POBEDOM ZAPOČELI 2021 GODINU

Spartak – Borac 3:1 (25:18, 18:25, 25:22, 25:15)

Hala sportova u Subotici. Utakmica odigrana bez prisustva gledalaca. Sudije: Stevanović Đorđe i Stanković Marko

Spartak: Milović, Marković, Jungić 16, Tomčić, Peić, seizović 2, Nadaždin, Nestorović, Nikolić 16, Ricardo 8, Dulić, Kovač 6, Tumbas 6, Pavlović 8. 

Borac: Miletić, Subotić 2, Madić 5, Milošević, Drobnjak 1, Stoković, Stojsavljević 18, Marinkov, Krstić, Knežević 6, Đurđević 2, Rajković 2, Gmitrović 18.  

Odbojkaši Spartaka pobedom su započeli novu godinu. U odloženom meču savladali su Borac, koji je pružio odličan otpor. Nakon lako dobijenog prvog seta izgubili su drugi da bi u trećem rivala slomili u finišu a u četvtom su meč mirno privelikraju, navodi subotica.info.

Dobro su domaći otvorili utrakmicu, poveli sa 6:2 da bi nakon trojnog bloka na mini odmor otišli sa 12:8. Pavlović donosi Spartaku pet poena prednosti, dok ekipu iz Starčeva u igru vraća Stojsavljević. U finišu seta igrači Borca prave niz grešaka te je Spartak lako osvajio prvi set.

U drugom setu gosti na mesto dizača uvode iskusnog Rajkovića što je donelo promenu u njihovoj igri. Uz raspoloženog Rajkovića i Stojsavljevića gosti dolaze do prednosti od 9:3 a ubrzo i do 17:11 nakon as servisa Gmitrovića. Kako je Spartak brzo okončao prvi set tako su igrači Borca došli i do izjednačenja.  

Najveća borba viđena je u trećem setu. Borac je imao minimalnu prednost do polovine seta, 14:13, da bi Ricardo doneo poravnanje na 14:14. Kada su sustigli rivali domaći su uspeli da preokrenu rezultat. Pavlović je doneo dva poena, blokom i dobrim napadom a nakon uspešnog bloka Kovača subotičani su u finišu seta imali prednost od tri poena 22:19. Usledile su dve greške gostiju te vodstvo Spartaka od 2:1 u setovima. 

Spartak je odlično igrao u četvrtom setu. Razigrali su se domaći i brzo stekli pet poena viška 8:3. Na obaveznom odmoru bilo je 12:7 i već tada se videlo da subotičani idu ka novoj prvenstvenoj pobedi. Nakon odličnog servisa Nikolića na semaforu je stajalo 18:10. Gosti nisu imali više snage ni rešenja za preokret. Ricardo donosi meč loptu koju koristi Pavlović z akonačnih 3:1.      

Izvor: subotica.info