ODBOJKAŠI SPARTAKA BOLJI OD MLADOG RADNIKA

Odbojkaši Spartaka ostavrili su pobedu nad Mladim Radnikom i time trenutno zauzeli treću poziciju na tabeli Super lige, navodi subotica.info. Subotičani su do pobede došli nakon preokreta, pošto su prvi set izgubili sa 25:23 da bi u nastavku nanizali tri seta i na kraju zasluženo slavili. 

Do prednosti od dva poena prvi su došli odbojkaši Spartaka, poenom Veselinovića za 8:6. Usledila je serija gostiju od 4:0, da bi nakon greške Keite Spartak ponovo došao do prednosti od 17:14. Spartak je poveo sa 21:18, međutim to im nije bilo dovoljno da osvoje prvi set. Odličnim servisima Kovačeviča i Savića gosti dolaze do preokreta i osvajaju prvi set.  

Kompletan drugi set obeležila je uzbudljiva i izjednačena igra dva rivala. Mladi radnik je poveo sa 4:3 da bi Spartak preokrenuo na 7:6. Greškom Keite, subotičani su poveli sa 14:11, da bi Batak as servisom doneo novo poravnanje u meču, 16:16. Tumbas donosi dva poena prednosti Spartaku 21:19, da bi Jelić as servisom uneo dramu u sam finiš seta pošto su gosti prišli na poen zaostatka, 22:23. Seizović donosi dve set lopte subotičanima, Buša spasava prvu da bi greškom Ilića sa servisa Sparzak poravnao na 1:1 u meču.        

Početak tećeg seta pripao je domaćinu koji je preko raspoloženog Đorđa Ilića poveo sa 9:4. Sredinom seta subotičani su dozvolili rivalu da napravi mini seriju i primakne se na samo poen zaostatka, 17:18. Usledila je odlična serija Spartaka kada je na servis došao Seizović. Uz njegova dva as poena, subotičani su nanizali sedam poena i sa 25:17 osvojili treći set.   

Gosti su ušli u seriju grešaka na početku četvrtog perioda, pa je Spartak lako poveo sa 6:3. Međutim ponovo preokreti na meču, uzvratili su požarevljani i poravnali na 6:6. Na obavezan odmor rivali su otišli sa prednošću Spartaka od tri poena, 12:9. Blokom Ilića a zatim i Jungića Spartak jepoveo sa velikih 20:14. Nakon as servisa Jungića prednost je iznosila osam poena 23:15. Jelić je na kratko prekinuo seriju Spartaka da bi Seizović sa dva poena u nizu doneo pobedu domaćinu.  

Izvor: subotica.info