ODBOJKAŠI SPARTAKA NOVOM POBEDOM DO TREĆE POZICIJE

Odbojkaši Spartaka su izgubili prvi set, ali su zatim preuzeli kontrolu nad utakmicom došli do zaslužene pobede i pokazali zašto se trenutno nalaze među prve tri ekipe u Super ligi Srbije, navodi subotica.info

Nakon izjednačenog početka, gosti su napravili seriju od 4:0 te blokom Đokića stigli do pet poena prednosti 15:10. U finišu seta bilo je 22:19 za goste, međutim Spartak, uspeva da poravna na 22:22, nakon bloka Jungića. Razigrao se Ražnatović čijim poenima su valjevci poveli sa 1:0.

Od početka drugog seta Spartak je nametnuo svoju igru, te su ubrzo poveli sa 8:3, uspešnim poenom Veselinovića. Sa dva asa Arsenovskog Spartak je poveo sa 19:11, da bi Ilić sa dva uspešna napada povećao prednost domaćina na 22:12. Gosti su uspeli da smanje na 20:24, ali Tumbas efektno okonačava set za 1:1. 

Treći set je počeo vezanim poenima Spartaka, raspoloženi Đorđe Ilić donosi im prednost od 12:5. Gosti su uspeli da uhvate priključak i približe se na 18:21 u finišu seta. Dileme oko pobednika treće seta rešava Ilić koji blokom beleži nove poenei vodstvo Spartaka od 2:1. 

Četvrti set je protekao u neizvesnoj igri, do prve osetnije prednosti došli su gosti blokom Radića i poenom Adamovića za 12:9. Subotičani serijom dolaze do poravnanja da bi as servisom Veselinovića uspeli da preokrenu na 13:12. Minimalnu stečenu oprednost subotičani su održavali do kraja seta. Gosti su pretili, ali nisu uspeli da preokrenu rezultat. Na kraju zaslužena pobeda Spartaka za visoku treću poziciju na tabeli.  

Izvor: subotica.info