ODBOJKAŠI SPARTAKA SAVLADALI LIDERA NA TABELI

Spartak – Crvena zvezda 3:0 (25:22, 25:20, 25:22)

Spartak: Milović, Marković, Jungić 7, Tomčić, Peić, Lečić 7, Vulikić 2, Nestorović, Khan 7, Dulić S., Kone 20, Pavlović 10, Žugić, Tumbas. 

Crvena Zvezda: Milić 2, Jevtić, Stanković 3, Tadić 10, Daca 2, Nikolić 4,Arsenoski 1, Popović 1, Ristić 11, Meljanac 1, Milenković, Skakić 2, Ilić. 

Odbojkaši Spartaka odličnom igrom su nastavili prvenstvenu trku, u petak 4. februara u Hali sportova u Subotici savladali su lidera na tabeli ekipu Crvene Zvezde predvođenu trenerom Igorom Žakićem sa maksimalnih 3:0, navodi subotica.info. U domaćim redovima istakao se Kone Musa koji je zabeležio 20 poena i bio nerešiva enigma za gostujuće odbojkaše.  

Već na samom početku utakmice videla se velika želja u redovima subotičana koji su poenom Pavlovića poveli sa 4:1. Usledio je odgovor crveno-belih koji preokreću na 7:6. Nije to obeshrabrilo domaće, iskoristili su svaku grešku protivnika a nakon dobrog bloka Murada imali su prednost od 14:10. Jungić je odličnim napadom doneo prednost od 19:16 i najavio okončanje prvog seta u korist Spartaka. Najbolji pojedinac susreta, Kone okončava prvi set za prednost plavo-belih. 

Početak drugog seta pripao je gostima, međutim preko raspoloženog Konea, domaći su održavali priključak. Isti igrač je i najzaslužniji što je Spartak preokrenuo rezultat. Zabeležio je četiri odlična as servisa te svoju ekipu u finišu seta doveo do velikih 21:15.  Ubrzo je set okončan sa 25:20.  

U trećem setu vodila se velika borba. Poenom Jungića bilo je 6:4 za Spartak. Sredinom seta nakon dve greške domaćih u napadu, Zvezda je preokrenula te povela sa 17:15. Razigrao se tada Lečić koji je upisao blok, pa zatim i poen za 18:18. Kone preokreće u korist Spartaka na 19:18. Usledila su dva uspešna bloka subotičana za 22:20. Kone donosi dve meč lopte Golubovima, a nakon odbrane Milovića Jungić realizuje kontru za ogromnu radost u Subotici.

Izvor: subotica.info