ODBOJKAŠICE JEDINSTVA ODNELE BODOVE IZ SUBOTICE

Spartak – Jedinstvo 0:3 (15:25, 19:25, 18:25)

Hala sportova u Subotici. Gledalaca oko 150. Sudije: Stevanović Đorđe i Ocenas Jan

Spartak: Vučković, Valente 3, Korolija, Marić 7, Terzić 1, Džaković, Jurić, Stojanović, Sarić 4, Baić 5, Živanović 6, Tošić 10.  

Jedinstvo: Milanović 4, Medved, Lihtler, Kockarević 1, Lekić 5, Koprivica 4, Glusač 16, Žakić 3, Savić 11, Mirosavljević 9, Pavlašević, Đokić 7, 

Odbojkašice Jedinstva opravdale su ulogu favorita i ponele bodove iz Subotice. Odbojkašice Spartaka najvećih problema su imale u prijemu i zbog toga nisu uspele da rezultatski ugroze protivnika, navodi subotica.info.  

Spartak je dobro otvorio utakmicu, greškama gošći i dobrim servisima Marićeve poveli su sa 12:9. Međutim, tada su naglo stale i dozvolile Jedinstvu da se razigra. Nanizale su odbojkašice Jedinstva odličnu seriju i stigle do velikog preokreta od 24:14.  

Početkom drugog seta Jedinstvo dolazi do prednosti od 3 poena. As servisom Lekićeve na obaveznom odmoru su imale 5 poena viška, 12:7. Milosavljevićeva povećava razliku za 16:10. Spartak se vraća u igru, Živanovićeva pogađa dva as servisa, da bi Marićeva blokom približila svoju ekipu na 17:20. Ipak, nije bilo drame u završnici seta, Savićeva je serijom odličnih sertvisa odvela svoju ekipu do prednosti od 2:0 u setovima.  

Već na početku trećeg seta Jerdinstvo dolazi do prednost od 5:2. Spartak je as servisom Tošićeve uspeo da poravna na 7:7. Uzvraća odmah Jedinstvo, te su ekipe na obavezni odmor otišle sa dva poena prednosti u korist gošći, 10:12. Nakon kratkog predaha Spartak je zaigrao angažovanije, Tošićev auspeva da preokrene na 14:13. Ponovo je proradio dobar servis Jedinstva i slab prijem u domaćim redovima. Iskoristile su to gošće i brzo napravile seriju poena za novo vodstvo od 20:16. Uspešnim blokom Koprivice gošće stižu do zaslužene pobede.   

Izvor: subotica.info