ODBOJKAŠICE SPARTAKA UVERLJIVE PROTIV SREMA

Spartak – Srem 3:0 (25:21, 25:19, 25:12)

Spartak: Grubanov, Pavlović 7, Jeković 8, Rodić, Korolija, Kocić 11, Džaković, Matić 19, Baić 1, Šipić 10, Ivković, Žigić. 

Srem: Mihajlović 11, Grabić 8, Gaćeša, Sarić, Tadić, Dapčević, Jovanović, Stevanović, Egić, Stanković, Milunović 3, Drašković 3, Antić 2, Živanović 6. 

Odbojkašice Spartaka savladale su neugodnu ekipu Srema, sa maksimalnih 3:0, navodi subotica.info. Subotičanke su igrale veoma požrtvovano, sa puno energije, predvođene izuzetno raspoloženom Tatjanom Matić koja je bila najefikasnija i po pravilu osvajala ključne poene.

Utakmica je počela sa malom svečanošću, Nina Kocić je dobila nagradu za najbolju igračicu meseca decembra. Njoj je nagradni ček na iznos od 500 eura predao Zoltan Sedlak, direktor filijale Subotica Banke Poštanska štedionica, generalnog sponzora odbojkaških liga u Srbiji,  dok joj je Goran Ćato, delegat Superlige, predao pehar. 

Početak utakmice pripao je Sremu, imalu su gošće početnu prednost od 8:5, pa zatim i 10:7, nakon bloka Živanovićeve. Odbojkašice Spartaka su polako smanjivale zaostatak, blokom Ane Jeković preokrenule su na 15:14. Raspoložena Tatjana Matić, vodila je ekipu do osvajanja prvog seta, uspešnim napadom donosi prednost od 4 poena, 19:15. Jeković donosi prednost Golubicama na utakmici od 1:0. 

Spartak je poveo sa 4:2 u drugom setu da bi Srem iskoristio par grešaka domaćih i preokrenuo na 7:5.  Ponovo je Matićeva bila najskoncentrisanija te donela poravnanje na 7:7. Razigrala se i Šipićeva te su domaće povele sa 13:10. Ana Mihajlović donosi poravnanje 13:13, ali odbojkašice Srema nisu mogle i više od toga. Usledila je nova serija Spartaka, razigrale su se Pavlovićeva i Kocićeva pa je prednost stalno rasla. Spartak je poveo sa 24:16, gošće su zatim nanizale tri poena, malo smanjile zaostatak ali nisu mogle da ugroze visoku prednost raspoloženih „Golubica“. 

Početak trećeg seta nagoveštavao je veliku borbu. Međutim gošće su držale rezultatski priključak samo prvih desetak poena. Publika je uživala u par dugačkih poena koje su po pravilu obično završavale u korist domaće ekipe. Nakon upravo tako jednog dugog poena koji je uspešno završila Lorena Šipić, Spartak je poveo sa 13:10. Kocićeva povećava na 15:10 i već tada se videlo da Srem nema rešenje za raznovrsnu igru subotičanki. Domaće treći set završavaju poenom Baićeve i Pavlovićeve sa ubedljivih 25:12. 

Izvor: subotica.info