ОДБОЈКАШИЦЕ СРПСКЕ ШКОЛЕ ТРЕЋЕ У БУДИМПЕШТИ

Спортисти Српске гимназије „Никола Тесла“ из Будимпеште нижу успех за успехом. Тек што смо известили о успесима кошаркаша и кошаркашица на државном првенству, стигла је лепа вест да су одбојкашице на градском такмичењу освојиле бронзану медаљу.

Прошле школске године све екипе су освојиле златне медаље на државном првенству. Ове године су кошаркаши и кошаркашице на трећем месту, а фудбалери и одбојкашице, се нажалост, нису квалификовали за државно такмичење. Разлог лошијег успеха је објективне природе, јер ученици тренирају у другим салама, због реновирања школе. Зато су тренинзи били знатно ређи него прошле године, а екипа често непотпуна. Недостајало је и мало среће која није на одмет ни у спорту.

Ипак, одбојкашице су задовољне освојеном медаљом у тренутним могућностима. Свесне су да је за веће успехе потребно уложити више рада и труда, на шта су спремне. Обећавају бољи успех догодине. Оне су захвалне својим другарима из школе и дома који су им, као навијачи, били снажна подршка све време такмичења.

Од почетка школске године, женска одбојкашка екипа Српске школе је одиграла више утакмица против будимпештанских гимназија и других средњих школа, са великим успехом. У недељу, 11. марта, на завршетку Пештанског такмичења (Ђачка олимпијада), које је одржано у школи „Сент Ласло“ (Kobanyai Szent Laszlo Gimnázium) одбојкашка екипа је у утакмици за треће место победила екипу „Вард“-а (Ward Leány Gimnázium) резултатом 3:0 у сетовима и освојила бронзану медаљу.

Извор: Српске недељне новине, Будимпешта