ODBOJKAŠKI KLUB GRBIĆ POČEO SA RADOM U GOSPOĐINCIMA

Olivera Grbić, osnivač kluba i bivša igračica Partizana iz Sremskih Karlovaca, celu svoju sportsku karijeru provela je u najvišem rangu takmičenja, te je odlučila da svoje stečeno znanje prenese na mlađe generacije.

Odbojkaški klub Grbić iz Bačkog Jarka počeo je sa radom 2003 godine kao škola odbojke, da bi se 2006 registrovao kao klub i počeo da radi u Temerinu gde se do tada nije igrala odbojka.

Do sada je kroz klub prošlo više od hiljadu devojčica, koje igraju kako u matičnom klubu tako i u drugim klubovima, gde su ostvarile veoma zapažene rezultate.

Deo ovog uspešnog kolektiva čine i deca iz gospođinaca, koja već godinama putuju na treninge u Temerin.

Završetkom nove sportske sale u osnovnoj školi „Žarko Zrenjanin“, otvorila se mogućnost odbojkaškom klubu Grbić da počne sa redovnim treninzima u Gospođincima.

Nadležni u školi, shvatili su od kakvog je značaja ovaj sport za razvoj dece i njihovih motoričkih osobina, dogovoreno je da će se treninzi održavati utorkom, četvrtkom i petkom od 18.00.

Interesovanje dece uzrasta od 8-14 godina bilo je veliko, prijavilo se 50 mališana koji  uz podršku trenera Olivere Grbić i svojih starijih klubskih igrača vredno treniraju i uče kako vladati  sa loptom.

„Od samog dolaska u vaše selo doživela sam podršku i razumevanje kako zaposlenih u školi, tako i podršku svih roditelja, želim da se zahvalim svima. Deca iz gospođinaca godinama treniraju u našem klubu i za njih imam samo reči hvale. Rezultati koje postižu na utakmicama pokazuju njihov konstantan rad i napredak“, izjavila je Olivera Grbić.

Prisustvom jednim od treninga,  uverio sam se lično  da se u klubu  trenira, da su deca motivisana i imaju veliku želju da uspeju u ovom sportu, da se sa njima ozbiljno i kvalitetno radi, sasvim je realno očekivati da će mnogi od njih zaigrati odbojku u prvom timu odbojkaškog kluba Grbić.

Za vojvodjanske M. Živković