ОДИГРАН ПРВИ ТУРНИР У ЧАСТ БЕБЕТА

У суботу и недељу у Ашањи је одигран први Меморијални турнир „Сећање на Бебета“, посвећен Александру Кристијану Марковићу, играчу ФК „Камени“ Ашања и ОФК „Брестач“, који је у децембру прошле године настрадао у саобраћајној несрећи.

Организатор турнира је ФК „Камени“, а наступила су још три фудбалска клуба – ОФК „Брестач“, ФК „Купиново“ и ФК „Борац“ Прогар. Како нам је рекао секретар ФК „Камени“ Петар Нанић, организатори су задовољни одзивом клубова и публике.

„С обзиром да је ово први меморијални турнир задовољни смо интересовањем које је публика показала оба дана турнира. У организацији турнира имали смо подршку Спортског савеза „Развој спортова“ који је обебзбедио пехаре и захвалнице. Надамо се да ће овај турнир постати традиција у Ашањи и захвални смо нашим спортским пријатељима из Брестача, Купинова и Прогара“ – рекао нам је Нанић.

У полуфиналним утакмицама, одиграним у суботу, Купиново је надиграло Брестач 2:1, док је утакмица између Ашање и Прогара завршена резултатом 5:5 у регуларном току, а гости из Прогара су за нијансу били успешнији у извођењу пенала (5:4) и решили утакмицу у своју корист.

И утакмица за треће место Камени – ОФК Брестач је у регуларном току завршена нерешено 2:2, а Камени је утакмицу добио на пенале резултатом 4:1.

У финалној утакмици Купиново је надиграло Борац 3:0 и освојило шампионски пехар.

Најбољи стрелац турнира био је Александар Милеуснић (ФК Камени) који је постигао пет голова. За најбољег играча проглашен је Ђорђе Миленковић (ФК Борац), а за најбољег голмана Стојан Стајчић (ФК Купиново).

Утакмице је судио судија Немања Павловић из Кленка.

Извор: Општина Пећинци