ОДЛИЧАН ПОЧЕТАК ТРЕЋЕ СЕЗОНЕ „ТРОЈКЕ ИЗ БЛОКА“ У РУМИ

Румљани су још једном надмашили себе. На синоћњем хуманитарном турниру у пикаду, одржаном у пабу „Harold Mr. Stinking Goat“, прикупљено је 16.200 динара, што је за око 2.000 динара више него на прошлогодишњем турниру у Руми.

„Пикадо из блока“, одржан синоћ у Руми, увертира је пред нову „Тројку из блока“ једну од, у Руми, најомиљенијих хуманитарних манифестација, на којој наш град сваки пут постави рекорд и по броју учесника и по износу прикупљених средстава. Подсетимо, прошле године Румљани су прикупили 526.550 динара.

Након породица Јеремић из Руме и породице Ђикић из Путинаца, „Тројка из блока“ у Руми је ове године намењена за петочлану породицу Смуков из Добринаца. Родитељи Душко и Александра брину о две шеснаестогодишње ћерке Николини и Ивани и најмлађем сину тринаестогодишњем Александру. Ћерке од рођења имају хемипарезу, Ивана је и слепа и креће се тако што се вуче по поду, а сину су због тумора одстрањена оба ока.

На почетку треће сезоне „Тројке из блока“ у Руми Урош Марковић, из ХО „Срби за Србе“, наглашава да је свест људи у Руми на високом нивоу и да је наш град доказ да када се ујединимо можемо да помогнемо оним суграђанима и комшијама којима је помоћ најпотребнија.

Прва два турнира у Руми су оборила све рекорде и то не само по оним основим параметрима: број учесника и прикупљена средства, већ уопште гледано по заинтересованости људи у Руми за ову хуманитарну акцију и квалитету самог турнира. Мало речи, а пуно дела је нека идеја водиља, зато смо и кренули најаву „Тројке из блока“ у Руми одмах са хуманитарним турниром у пикаду. Имамо у плану још неке догађаје, пред централни турнир 30. јуна, али нека то буде изненађење“, рекао је Марковић и додао да су Румљани препознали мисију хуманитарне организације и транспарентост „Тројке из блока„, тако да се очекује велики број спонзора, а тај број прошле године је био импресиван.

„На нашем сајту www.srbizasrbe.org људи могу да се увере са каквим се готово немогућим недаћама сусреће породица Смуков, за коју радимо овогодишњу хуманитарну акцију. Ми смо их већ обишли у њиховом дому у Добринцима и могу рећи да су Смукови једна честита породица, којој је нажалост, преко потребна помоћ. Намучени родитељи деценију и више се боре са болешћу своје деце, што је оставило последице и на њихово здравље. Једном добром акцијом, какву Рума сигурно може да спроведе, покушаћемо да им мало побољшамо услове живота, а од прикупљених средстава зависи да ли ћемо моћи да све подмиримо све потребе“, рекао је Марковић.

Инспирисани „Тројком из блока“ Пикадо клуб „Харолд“ из Руме, је и ове године био иницијатор и домаћин турнира. Дејан Божић председник ПК „Харолд“ и власник паба у коме је турнир одржан напомиње да ће клуб увек узети учешће у афирмацији правих вредности и промоцији једног доброг хуманитарног пројекта.

„Верујем да ћемо традиционално бити део „Тројке из блока“, али и да ће турнир из године у годину расти. Сјајна је ствар када кроз дружење, рекреацију, забаву и игру можете некоме да помогнете„, закључио је Божић.

Турнир „Тројка из блока“ у Руми има велику локалну подршку. На самој организацији турнира свакодневно је ангажовано десетак људи, али Румљани Бранислав Вукадиновић и Александар Крунић тврде да цео град дише за турнир. Румска локална подршка очекује још једно обарање рекорда у Руми.

„Трудићемо се да оборимо поново рекорд, да привучено што више спонзора и људи који ће узети учешће у турниру. Сведоци смо да је, нажалост, неким породицама потребна јача подршка друштва и средине у којој живе. Морамо знати да наше мало, некоме значи много“, нагласио је Вукадиновић.

Александар Крунић сматра да „Тројка из блока“ поред основне хуманитарне мисије доприноси и рушењу стереотипа да су млади незаинтересовани.

„Тројка из блока је генијалан пројекат, који заправо „вуку“ млади људи. На кошаркашки терен код Дома здравља на дан турнира се окупи буквално сва румска омладина. Кроз учешће у овом турниру млади показују себе у најбољем могућем светлу, показују да воле своје комшије и да су Румљани увек ту када је помоћ потребна“, истиче Крунић.

Ове године ће се широм света одржати преко 50 „Тројки из блока“, а ту је и прегршт сличних акција попут турнира у пикаду, стоном фудбалу, такмичења у караокама, видео игрицама, друштвеним играма и сл.

Извор: Општина Рума