ODLIČNA DUGOPRUGAŠKA JESEN ATLETIČARA SPARTAKA

Kada vam u Dudovoj šumi viču pazi staza, a mladi su, i vrte jako brze krugove, molimo Vas sklonite se sa strane jer uprvo se spremaju za izuzetne nastupe na dugim prugama u Srbiji a nemaju gde drugo da rade, navodi subotica.info. Oni su naime nova, šampipnska generacija srednje i dugoprugaša, iz AK Spartak iz Subotice, Maxi, Darijo, Stefan, Tomislav, Dajana, Elena, Marija, Bojana, Nataša, Luna, Zvezdan.

Dokaz za to da se tu ozbiljno radi i da im treba dobar i bezbedan i neometan prostor za rad su i odlični rezultati koje su ova deca ostvarila tolom ove jeseni.

Atletičari i atletičarke spartaka u sjajnom stilu prošli kroz jesenju sezonu i osvojili pregršt medalja i odličnih plasmana na uličnim trkama u Ćupriji, Beogradu i Požarevcu, krosu RTSa u Somboru i finalu krosa RTSa u Šapcu te na Prvenstvu Srbije u Krosu koje je kruna dugoprugaške sezone.

Maxim Puškar (2004) je ostvario sjajni jesenji dugoprugaški petoskok pobedu u Subotici na 5km prvog septembra 2019te u vremenu velikog rekorda staze, odličan plasman na uličnoj trci u Požarevcu, pobedu u Ćupriji na uličnoj trci u konkurenciji pionira, pobedu u Beogradu na uličnoj trci oslobođenja Beograda u konkurenciji pionira krunisao je srebrnom medaljom na prvenstvu Srbije za Pionire na 2000 u vremenu
ličnog rekorda ispod 6 minuta.

Darijo Bašić Palković (2003) iako sprinter ove jeseni je ostvario odlične rezultate na uličnoj trci 5km u Subotici, na uličnim trkama u Požarevcu, Ćupriji, Beogradu i na kraju izuzetnim 7.mestom na prvenstvu Srbije u krosu u trci na 5000m za mlađe juniore iako mu je falilo samo nekoliko sekundi da bude 4ti. 

Stefan Mihajlović (1999) iako tek počeo da trenira ostvario je izizetne rezultate na svim ovim trkama i pokazao da ima odličan potencijal za srednje pruge. Posebno se pokazao na trci oslobođenja Beograda i na trci u Subotici gde je ostvario odlična vremena i plasmane.

Odličan nastup Elena Puškar (2008) na kanjiškom maratonu je bila prva, na krosu RTSa u Somboru gde je zauzela 2. Mesto na 600m u konkurenciji 5ih razreda te odlično 9 mesto u finalu Šapcu na krosu RTSa.

Stokin Marija prvi put u životu trčala trku i to odmah na 600m u konkurenciji 6tih razreda i vrlo ozbiljno parirala najboljim trkačicama u Srbiji i zauzela odlično 11 mesto i isti plasman na istom odstojanju ostvarila u trci na 600m u Šapcu na finalu kros RTSa.

Bojana Romoda iako sprinterka skupila hrabrost da istrči odličnih 800m i zauzme sjajno 10mesto protiv mnogo iskusnijih protivnica u konkurenciji 8smih razreda na krodu RTSa u Somboru i isti plasman u Šapcu.

Dajana Bašić Palković (2009) pobednica trke na 500m na subotičkom polu maratonu, odlična 6ta na 500m u konkurenciji 5tih razreda na krosu rts a održanom danas u Somboru, i još bolja 11ta na finalu krosa RTSa u Šapcu.

Sada nastupa vreme piprema za zimsku i sledeću trkačku sezonu, sada će te nas češće viđati u Dudovoj šumi i zato molimo Vas pazite na ovu decu, nije teško, malo se sklonite sa strane kada naiđu stazom, i molimo Vas postarajte se da kvalitet vazdua u gradu bude mnogo bolji jer teško je trčati, i čak opasno kada je vazduh zagađen. Grad sportova, kako volimo sebe da nazivamo, zaslužuje mnogo bolji vazduh,
jer bez čistog vazduha džabe promocija rekreacije, zdravih stilova života, bavljenje sportom. Potrebna je samo dobra volja i dobar plan. Ova deca su Nam dobar putokaz, pomozimo im. 

Izvor: subotica.info