ODLIČNI ATLETIČARI SPARTAKA NA OTVARANJU SEZONE

Atletičari Spartaka dobro su započeli novu sezonu na nekoliko takmičenja koja su održana u Srbiji, navodi subotica.info

U nedelju 08. maja u Ćupriji održano je prvenstvo Srbije na 10.000 metara za seniore i starije juniore. U ovoj disciplini atletičar Spartaka, Maksim Puškar osvojio je novu titulu prvaka Srbije za juniore do 20 godina. Po izuzetno toplom veremenu i vetrovitim uslovima Maksim je trku na 10.000 m istrčao za 31:29,01 i ostvario novi lični rekord. Ostvarenim rezultatom zadovoljan je njegov trener Zvezdan Kalmar – Iako junior, Maksim je za dva kruga pretekao prvog seniora, dok je za više od jednog kruga pretakao trećeplasiranog juniora.

Istog dana, takođe u Ćupriji, održan je 2. Memorijalni miting „Vera Nikolić“ u spomen legendarnoj atletičarki, dvostrukoj evropskoj šampionki i svetskoj rekorderki na 800 metara. Na ovom mitingu Sofija Dobrički pobedila je u trci na 400 m sa novim ličnim rekordom od 57,64 s i ostavila iza sebe višestruku državnu prvakinju u ovoj disciplini. Za uspeh Sofije Dobrički zaslužan je njen trener Jožef Kereši.

Darijo Bašić Palković je u neverovatno brzoj trci sa jednim od najboljih osamstometraša na svetu Amelom Tukom iz Bosne i Hercegovine, osvojio 2. mesto na 600 m sa rezultatom 1:18,31. – Darijo je trčao izuzetno zrelo i postigao jedan od najboljih rezultata ikada u Subotici na 600 m. Ovim rezultatom Darijo je pobedio sve najbolje srpske srednjoprugaše i osvojio drugu nagradu iza Amela Tuke, osvajača evropske i svetske medalje na 800 m. Darijov rezultat je drugi najbolji rezultat na ovom memorijalnom mitingu.– ističe Kalmar.

Dan ranije, u subotu, 07. maja godine, u Sremskoj Mitrovici održano je Otvoreno pojedinačno prvenstvo AP Vojvodine za starije juniore na kojem je učestvovalo tri predstavnika AKŽ „Spartak“ koji su, takođe, postigli veliki uspeh i zapažene rezultate. Minja Kopunović je u trci na 400 m osvojila 1. mesto sa rezultatom 59,47 s. Tamaš Čorba takmičio se u dve bacačke discipline i u obe se okitio zlatnom medaljom. U bacanju kugle ostvario je rezultat od 12,65 m, a u bacanju kladiva 36,27m. Višnja Vilov, iako još uvek pionirka, oprobala se u juniorskoj konkurenciji, te je u generalnom plasmanu trke na 100 m zauzela 12. mesto sa rezultatom 13,39 s. Trener mladih atletičara je Bela Evetović.

Izvor: subotica.info