ОДРАЖАНА ПРОМОЦИЈЕ КЊИГЕ “ИЗГУБЉЕНИ У РАВНИЦИ“ АУТОРА ЖИКИЦЕ МИЛОШЕВИЋА

У петак је у просторијама Народне библиотеке у Кули одржана промоција, другог допуњеног издања књиге “Изгубљени у равници“, аутора Жикице Милошевића. Аутор надахнут идејом да истражи историју сопственог породичног стабла пише о богатој историји народа који су некада живели, али и о онима који су остали да живе на плодоносном тлу Војводине.

У књизи “Изгубљени у равници” аутор нас сликовито и врло умешно води кроз богату историју народа уз различите илустрације, мапе и фотографије које сведоче о том времену. На промоцији књиге поред аутора, говорили су и Иван Бошњак, државни секретар Министарства за људска и мањинска права и друштвени дијалог, Мирослав Хочак, потпредседник Европског конгреса Украјинаца, Славко Матић, представник назаренске заједницеи Владимир Мањко, представник русинске националне заједнице.

Након промоције која је одржана пред више од шездесет људи, Жикица Милошевић наводи: „Дефинитивно најбоља промоција до сада, и захваљујем Народној библиотеци на савршеној организацији. Драго ми је да је било препуно и да су посетиоци били радознали и потковани. Надам се да смо им пружили нова сазнања, али и они су нама – таман ће то бити подлога за допуну за треће издање које планирамо после низа промоција другог и распродатог тиража. Надам се да су и публици наши гости из Новог Сада и Зрењанина били занимљиви! Видимо се на некој другој занимљивој презентацији!“

Ова књига осим динамичне приче о мултикултуралности и мултинационалности једног поднебља засигурно вансеријском дескрипцијом  мултиетничког склада народа у Војводини нуди на једном месту све информације које могу бити одлична смерница за туристички потенцијал Војводине.

Извор: Општина Кула