ОДРЖАН 10. “ДАН ЈАВНИХ СЛУЖБИ -ДАН ХЕРОЈА”

У Кикинди  је одржан јубиларни 10. “Дан јавних служби -Дан хероја”. У Србији јединствена манифестација, и овога пута, привукла је велику пажњу Кикинђана, нарочито деце основног и предшколског узраста. Иако је из оправданих разлога изостало учешће Војске Србије и Жандармерије, имало је шта да се види на градском тргу. На “Дану јавних служби- Дану хероја” представили су се Полицијска управа Кикинда, Ватрогасни батаљон, Саобраћајна полиција, Гранична полиција, Дом здравља, Хитна помоћ, кикиндски Црвени крст, ЈП “Кикинда”, ЈП “Аутопревоз” и компанија ФЦЦ:

– Све јавне службе изложиле су возила и опрему, а најмлађим посетиоцима вероватно је посебно било интересантно да погледају унутрашњост полицијских возила и разгледају њихово наоружање. Манифестација настоји да суграђанима приближи рад јавних служби- казао је Миливој Лињачки, члан Градског већа. Марко Марковљев, организатор програма Културног центра Кикинда, подсетио је да је ову манифестацију осмислио и покренуо Центар креативних идеја „Цреативиа“:

– Културни центар је касније преузео организацију. Полицијска управа Кикинда била је први и једини учесник пре десет година, а временом се увећавао и број учесника- навео је Марковљев.

Извор: Град Кикинда