ОДРЖАН 11. “ТОПОЛСКИ КОТЛИЋ”, УЧЕСТВОВАЛО ТРИДЕСЕТАК ЕКИПА

Уз учешће тридесетак екипа из овог краја, али и суседне Румуније, у Банатској Тополи је одржан 11. “Банатски котлић”. Недељка Цимешу, председника МЗ Банатска Топола, нарочито је обрадовало што гурманску манифестацију нису пропустили њихови побратими из Румуније, из места Теремија Маре:

– Веома ми је драго што се и ове године пријавио велики број учесника. Лепо смо се дружили и наградили најбоље кулинарске екипе – казао је Цимеша. По оцени стручног жирија, најукуснију рибљу чорбу припремио је Драган Секулин из Кикинде. Домаћини су му уручили пехар, котлић и бицикл:

– Да би скувала добра рибља чорба, потребно је пуно љубави. Када нешто радите са љубављу и од срца, не може да не буде добро и квалитетно. Да би чорба била укусна, важан је и избор рибе – навео је Секулин. Он је предводио екипу чији је спонзор била фирма „Терек”. Горан Думитров, члан ГВ, истакао је да је локална самоуправа подржала одржавање “Тополског котлића”:

– Град Кикинда увек ће помоћи овакве догађаје, јер је ово прилика да се гости који долазе боље упознају и са гастрономском и туристичком понудом кикиндским села. Врло нам је важно да и мештани села имају своје традиционалне манифестације како би привукле госте из овог краја, али и људе из суседних земаља – поручио је Думитров.

Извор: Град Кикинда