ОДРЖАН 13. МЕМОРИJАЛНИ ТУРНИР “ДАРКО НИШАВИЋ“ И 5. КУП МАЛИХ ШАМПИОНА

Сто деведесет такмичара узраста од 11 до 15 година из шест земаља, међу коjима из 14 домаћих клубова, учествовало протекле суботе у Кристалноj дворани у Зренjанину на 13. Међународном мемориjалном рвачком турниру „Дарко Нишавић“ и 5. Купу малих шампиона. Посвећен истакнутом спортисти, рвачу „Пролетера“ и jугословенском репрезентативцу Дарку Нишавићу (1952-2005.), Мемориjал jе од пре пет година и Куп малих шампиона, турнир пионира, на ком се окупљаjу наjмлађи такмичари у овом, у Србиjи и Зренjанину jедном од наjтрофеjниjих спортова.   

У присуству чланова породице Дарка Нишавића и председника Рвачког савеза Србиjе Жељка Траjковића, такмиченjе jе прогалсио отвореним заменик градоначелника Зренjанина Саша Сантовац, пожелевши учесницима приjатан боравак у нашем граду и успех на струнjачи. Честитао jе Рвачком савезу Србиjе и Рвачком клубу “Пролетер” на новим медаљама, освоjеним пре само неколико дана на европском шампионату у Русиjи.
“Град Зренjанин подржава Рвачки клуб “Пролетер” и на више начина покушава да обезбеди средства за функционисанjе клуба, као и за побољшанjе услова рада у нашем Дому борилачких спортова. Циљ нам jе, такође, да задржимо и рвачке шампионе, да остану у нашем граду и млађим категориjама преносе своjе знанjе и искуство коjе су стекли на наjвећим европским и светским такмиченjима. Рад са младима jе и оно што карактерише наш рвачки клуб”, казао jе Сантовац и изнео очекиванjа да ће и неки од наjмлађих рвача коjи су данас наступили на турниру кренути стопама своjих славних претходника и наставити успешан низ осваjанjа медаља на будућим наступима. 
Председник Рвачког савеза Србиjе, наш суграђанин Жељко Траjковић, такође се осврнуо на последнjи успех наших рвача на европском шампионату. 
“Поносимо се овим врхунским резултатима, захваљуjемо се нашоj држави на подршци, али ако не направимо добру базу, ако не доведемо неке нове мале, будуће шампионе у хале, ако не омасовимо наш спорт, ми онда нисмо циљ испунили до краjа. Оваj турнир показуjе да идемо добрим путем. Дарко Нишавић jе наша легенда, учитељ свих нас, велики рвач и велики човек и ми се трудимо да ова традициjа живи. Довољан броj учесника и рад по клубовима говори да све ове медаље коjе смо до сада освоjили имаjу своjу сврху, вратиле су децу у сале и рванjе jе поново масован спорт”, истакао jе Траjковић и захвалио се на великоj подршци и Граду Зренjанину и локалноj самоуправи.
 

“Зренjанин jе град рванjа и доказао jе то резултатима. Две медаље са европског шампионата су из Зренjанина – Виктор Немеш и Михаил Каджаjа су рвачи “Пролетера”. Оваj добро организован турнир, подршка града, присуство страних екипа, све то говори да смо на правом путу”, поручио jе председник националног рвачког савеза.   
 
Рвачки турнир у Зренjанину окупио jе учеснике из Грчке, Румуниjе, Молдавиjе, Босне и Херцеговине, Хрватске, Чешке и домаћина, Србиjе, коjу су представљали такмичари из 14 клубова.