ОДРЖАН 22. НОЋНИ БАЗАР У НОВОМ САДУ

У петак 4. јуна увече од 18 до 24 часова одржан је двадесет други по реду Новосадски ноћни базар на Рибљој пијаци. Традиционална манифестација коју организује удружење „Трг предузетништва“ први пут одржана септембра 2017. године постала је омиљени догађај наших суграђана. Време је послужило и омогућило излагачима да презентују и продају своје производе. Велика посећеност показује нам колико су се Новосађани зажелели лепог дружења и забаве.

Било је заиста пуно малих произвођача, креативаца и дизајнера са најразноврснијом понудом. Не зна се ко је више чекао, организатори, излагачи или посетиоци, након дужег времена онлајн пословања на овај сусрет и директну комуникацију, наравно уз поштовање свих мера. Милош Митрић трио се побринуо да направи атмосферу, додатно развесели и музиком обогати ово дружење.

Као и увек ова манифестација има забавни али и едукативни и хуманитарни карактер. Бесплатан излагачки простор омогућен је свима који су се пријавили за хуманитане акције и помоћ деци. Организатори су дали свој допринос екологији и заштити животне средине једном мотивационом причом. Наиме свако ко потроши одређену суму новца могао је добити ваучер од продаваца и на инфо пулту га заменити за памучни цегер, ко потроши 1.000 динара добија мали, а ко потроши 2.000 динара велики цегер. Све ово у жељи да се повећа брига о природи и смањи употреба најлонских врећица.

Пуно добре хране могло је да се проба и купи. Необични зачини, здрави намази, хумус, слатко од ружа, тегле зимнице, крављи и козији сиреви са разним додацима и аромама. Сухомеснати производи, пецива, а од пића вино, ликери, бермет, крафт пиво. Све спремно за дегустацију и продају.

Креативци и занатлије су изнели своје интересантне ручно рађене производе. Декорације, пироарт односно цртање спаљивањем дрвене површине, уметничке слике, накит, играчке, хималајске лампе. Било је саксијског цвећа и аранжмана, производа од лаванде, кожне обуће и галантерије. Углавном ово је било једно сјајно дружење са богатом понудом и позитивном енергијом уз коју ће свако пожелети да поново дође.

За Војвођанске текст и фотографије: Ивана В.