ОДРЖАН 24. МЕЂУНАРОДНИ ЏУДО ТУРНИР – TURIJA OPEN

Општина Србобран – Центар за спорт и туризам, били су у недељу домаћини 24. Међународног џудо турнира – TURIJA OPEN 2023. На пет татами борилишта опробало се скоро 700 џудиста из Србије, Русије, Молдавије, Мађарске, Румуније, Републике Српске, Црне Горе и Бугарске. Титула свеукупног победника турнира припала је Џудо клубу „Црвена звезда“ из Београда.

Први тренер клуба домаћина, Џудо клуба „Турија“ Милан Срдановић, са задовољством је у први план издвојио да је овогодишње такмичење највеће те врсте у Србији, и то годинама у назад. „Број клубова и учесника који су дошли на наш турнир показује квалитет рада Џудо клуб ‘Турија’, и то у све три секције: у Турији, Надаљу и Србобрану. Наша подмлађена екипа учествовала је са 56 такмичара, и морам рећи да сам укупно задовољан. Деца вредно раде и њихови успеси ће сигурно бити запажени у наредним годинама, како буду стасавала“, рекао Срдановић по затварању такмичења.
Општина Србобран снажно подржава спорт, највише улаже управо у рад са децом и с тога је помогла и организацију и одржавање турнира ТУРИЈА ОПЕН 2023. Турнир је отворио Радивој Дебељачки, председник Општине Србобран, још једном потврђујући да спортска дешавања имају изузетан значај за локалну заједницу.

Извор: Општина Србобран