ОДРЖАН 39. МЕМОРИЈАЛ „МИРОСЛАВ АНТИЋ“ У МОКРИНУ

На Варошком тргу у Мокрину одржан је 39. Меморијал “Мирослав Антић“. Ове године у програму су учествовали Бранка Пујић, Драган Јовановић, Радомир Рале Дамјановић, Миодраг Петровић, Неђица Мијајловић, Арсен Чаркић, Боро Војиновић и тамбурашки оркестар “Мокас“. Под слоганом “Обликовање неизвесног“, глумци и музичари говорили су и изводили песме Мике Антића пред великим бројем посетилаца, а манифестацији су присуствовали и градоначелник Кикинде, Никола Лукач, његова заменица, Дијана Јакшић Киурски и Валентина Мицковски, чланица Градског већа.

“Колико су људи из света уметности поштовали рад Мике Антића показује и чињеница да сваке године долази велики број наших најпознатијих глумаца и музичара који говоре и интерпретирају стихове чувеног мокринског песника. Жеља нам је да сваке године манифестацију подигнемо на виши ниво јер је у овом периоду Мокрин центар културе у нашој земљи, што свакако треба да искористимо и у плановима за креирање пројекта Кикинде престонице културе за 2027. годину“, рекао је градоначелник.

Манифестацију су подржали Град Кикинда, ресорни Покрајински секретаријат и Министарство културе:

“За ову годину припремили смо богат програм који су обогатили наши глумци и музичари. Мокрин се Мики сваке године одужи пуним варошким тргом негујући сећање на њега и његова дела“, додао је председник Савета Месне заједнице Мокрин, Горан Ристић.

Поезија је имала велику улогу у младости глумице Бранке Пујић:

“Одувек сам волела и уживала у поезији. Одрастала сам уз Микине песме и веома сам срећна што сам имала прилику да говорим његове песме које допиру право до срца. На први поглед врло једноставне, али врло значајне које нас подсећају на неке важне ствари које никада не смемо да заборавимо у животу“, истакла је Бранка Пујић.

Извор: Град Кикинда