ОДРЖАН „БАМБИ ФЕСТ“ У КУЛИ

Више од осам стотина деце из општине Кула учествује на тродневној манифестацији „Бамби фест“ којом се обележава дан предшколске установе „Бамби“.

Већ 23 године најмлађи Куљани крајем марта прослављају рођендан својих вртића и предшколске установе манифестацијом „Бамби фест“. Рођенданска прослава траје три дана и обележава се у свих 11 одељења, у шест насељених места општине Кула, а овогодишњи „Бамби фест“ отворили су малишани из најбројнијег вртића из Куле.

Деца из млађих и старијих васпитних група заједно са васпитачима припремају плесне, сценске и музичке тачке, као и рецитале и драматизације. Деца наступају два пута, преподне за своје вршњаке, а послеподне за родитеље. Весна Јововић, директорица Предшколске установе „Бамби“ из Куле каже да је замисао да се „Бамби фест“ одржи у свим домовима културе у општини.

„Циљ те манифестације јесте да и децу и родитеље доведемо у Културни центар, у дом културе у свим насељеним местима општине Кула да знају да се ту нешто лепо дешава. Не знамо никад ко ће од њих постати певач, глумац, уметник…,“ рекла је Јововић.

Агота Сабо из организационог одбора „Бамби феста“ додаје да се посебан акценат ставља на костиме и сценографију коју припремају заједно са родитељима.

„Све наше тачке произилазе из нашег рада, васпитно-образовног рада и ми гледамо интересовања деце и њхове способности. Да ли су то неке драмске активности, музичке, у складу са тим васпитачи у договору са децом бирају шта ће да прикажу на „Бамби фесту.“

Првог дана „Бамби феста“ отворена је и изложба дечијих радова на тему „Путујемо, маштамо“ на којој су најмлађи сликари из Куле нацртали своја путовања из снова.

У припреми фестивала учествовало је више од 50 васпитача и стручних сарадника, а за три дана „Бамби фест“-а наступило је више од осам стотина деце узраста од четири до седам година.

Извор: Општина Кула