ODRŽAN EURO CUP ZA MLADE FUDBALERE

Udruženje „SUTEAM“ je u subotu 31.avgusta organizovalo završni turnir u futsalu „EURO CUP“ za dečake i devojčice od 7 do 11 godina, navodi subotica.info.

To je ujedno bila i poslednja aktivnost u sklopu IPA projekta prekogranične saradnje PREDIHUSRB. Takmičenje je održano na sportskim terenima u Prvomajskoj ulici a na njemu je učestvovalo 10 ekipa u dve kategorije, u prvoj su se takmičila deca od 7 do 9 godina ia u drugoj deca od 10 i 11 godina. Ukupno je učestvovalo oko 130 dece sa 15 trenera dok je na tribinama u toku dana bilo preko 200 lposetilaca koji su davali veliku podršku malim fudbalerima. Za sve učesnike turnira, obezbeđene su medalje i diplome, pehari za učešće za svaku ekipu a u toku dana deca su imala doručak, ručak kao i osveženje u vidu voća i vode. Sve ekipe i svi akteri, zadovoljni su otišli posle turnira jer su proveli predivan dan družeći se i igrajući fudbal sa svojim vršnjacima iz Subotice, Hajdukova, Palića, Mola i Mađarske.

Iako je rezultat takmičenja bilo u drugom planu napomenućemo da su u konkurenciji mlađih (od 7 do 9 godina) trijumfovali fudbaleri Vinogradara ispred Akademije Coerver i FK Palić, dok su među starijima najbolji bili gosti iz Mađarske,FC Ulles ispred FK Palić i Akademije Coerver.  

Izvor: subotica.info