ОДРЖАН ГОДИШЊИ КОНЦЕРТ ПЕЋИНАЧКОГ ДННТ-А

Годишњи концерт пећиначког Друштва за неговање народне традиције „Пећинци“ одржан је у суботу 11. децембра у сали пећиначког Културног центра. У име домаћина концерта публици се обратио члан првог-извођачког ансамбла овог друштва Лазар Јовичић, који је том приликом рекао да је ове године фолклорно друштво из Пећинаца напунило 40 година постојања и рада.

„Тренутно имамо сто чланова који вредно раде сваког понедељка и четвртка. Епидемиолошка ситуација изазвана вирусом корона није нас омела да вежбамо. Зхваљујући најпре подршци родитеља и свих чланова успели смо да припремимо деведесетоминутни концерт. Овај значајан јубилеј обележићемо у наредном периоду када се створе услови за то. Посебно се захваљујем нашем кореографу Владимиру Радоњићу са којим већ дужи низ година имамо успешну сарадњу“ – рекао је Јовичић.

Поред најмлађих чланова и полазника Школе фолклора овог друштва који су извели десетоминутни сплет народних игара и песама, представили су се и чланови дечјег, другог-припремног и првог извођачког ансамбла који су извели игре из Ужица и Левча, игре из Димитровграда и Пирота и игре из Пчиње, Врањског поља и Кобишнице. Концерт су употпуниле и вокалне солисткиње: Милена Стефановић из Суботишта која се представила у оквиру игара из Врањког поља и Невена Радоњић из Добановаца која је извела изворну песму „Срце ми болује“.

Извор: Општина Пећинци