ODRŽAN HUMANITARNI TURNIR NA PALIĆU

U organizaciji mladih ljudi subotičkih fakulteta i viših škola, te uz podršku lokalne samouprave, omladine Srpske napredne strane, predstavnika „Studfesta“, kao i prijatelja akcije, na Paliću je u petak održan humanitarni turnir u više sportova, sa ciljem da se prikupi bar deo sredstava koji će porodici Rapajić pomoći da se izbori sa opakom bolešću, navodi subotica.info.

Učesnike turnira pozdravila je Nataša Aleksić, članica Gradskog veća Subotice zadužena za sport i omladinu, koja je, u pratnji Dejana Vukovića, generalnog sekretara Sportskog saveza Subotice, obišla učesnike. – Predstavnici subotičkih studenata su nam se obratili za zaista skromnu pomoć, da im obezbedimo sudije za sportska takmičenja. Pozdravljam njihovu ideju, lepo su spojili humanost i sport, a nadam se da će sakupljena sredstva bar malo pomoći porodici Rapajić u njihovoj velikoj borbi. 

Kako je istakao Miljan Bošković, jedan od organizatora, subotičke studente je potresla vest o zdravstvenim problemima porodice, te su rešili da pomognu, koliko mogu. – Kotizacija je simbolična, 300 dinara po učesniku, a uz lokalnu samoupravu su nas podržali „Park Palić“, omladina SNS-a, „Infostud“, „VodaVoda“, „Studfest“, Pivara „Patuljak“, palačinkarnica „Pauza“ i picerija „Ku3ik“. Nadamo se da će i druge organizacije koje okupljaju mlade slediti naš primer, jer kroz pomoć drugima, čovek gradi sebe. 

Milorad Milojević, predsednik Saveta za omladinu i sport Gradskog odbora SNS-a u Subotici je istakao da će se uvek odazivati na ovakve akcije. – Pozivam i sve druge političke organizacije da se u buduće više borimo u humanosti i sportu i tako pomognemo kome pomoći i treba! Prema najavama Miroslava Karana, predstavnika organizacije „Studfest“, planirani muzički festival na Paliću je odložen za maj naredne godine, a svi učesnici humanitarnog turnira će dobiti besplatne karte za ovaj muzički događaj.

Humanitarni turnir održan je u više disciplina, u malom fudbalu, basketu, odbojci i igrama bez granica.

Izvor: subotica.info