ОДРЖАН ИНФО ДАН ЕВРОПСКЕ КОМИСИЈЕ У ОКВИРУ ПРОГРАМА ЕРАСМУС ПЛУС – СПОРТ

У Бриселу је 30. јануара 2020. године одржан “Инфо дан”, како би се актери детаљно упознали са програмом Ерасмус плус у области спорта. Директорка Фонда “Европски послови” АП Војводине Видосава Ендерић, са сарадником Браниславом Срдићем, присуствовала је конференцији организованој од стране Европске комисије, то јест Извршне агенције за образовање, аудиовизуелну политику и културу (EACEA).
Конференција је намењена будућим апликантима у оквиру Ерасмус плус пројекта како би се ближе упознали са контекстом политика обухваћених програмом, самим начином апликације, као и методама и саветима за успешно добијање средстава у области спорта. Посебно, од значаја за субјекте из Србије, односно АП Војводине, је то што је Република Србија од 2019. године међу програмским земљама, што значи да субјекти имају једнак статус као и субјекти из земаља чланица ЕУ.
Током претходне године, ову прилику је искористило више субјеката са укупним средствима од скоро милион евра која ће бити утрошена за унапређење спорта у Републици Србији. Највећи пројекат је пројекат Универзитета у Новом Саду којем је успешно додељено више од 30% ових средстава. Факултет спорта и физичког васпитања Универзитета у Новом Саду је лидер у пројекту финансираном од стране Европске комисије, под називом “Спорт за здравље” (Спорт фор Хеалтх) који је током конференције и јавно похваљен од стране представника Европске комисије, односно EACEA.
Директорка Ендерић је истакла да је изузетно задовољна успехом који је остварио пројекат из Војводине. Посебно, истичући да је овај пројекат резултат вредног и посвећеног рада, односно добре сарадње и подршке коју су Фонд и Канцеларија АПВ у Бриселу пружали током припреме и аплицирања за средства код Европске комисије.