ОДРЖАН „JAFFA ALL-STARS CUP” У ЦРВЕНКИ

Други по реду „JaffaAll-StarsCup”, кошаркашки турнир у пионирском и кадетском узрасту, одржан је у Спортској хали у Црвенки. Поред домаћина и организатора, Кошаркашког клуба „JaffaAll-Stars“ из Црвенке, у пионирској категорији учествовале су екипе „Партизан“ из Београда, „Апатин“, и „Сента“. Када је реч о кадетском узрасту, учествовали су и борили су се за златну медаљу „Херцеговац“ из Гајдобре и „JaffaAll-Stars“. Турнир је окупио око 130 учесника.У првој полуфиналној утакмици у конкуренцији пионира састали су се „Партизан“ и „Апатин“. Успешнији су били Београђани који су славили са 98:25. У другом полуфиналу пионира успешнија је била домаћа екипа „JaffaAll-Stars“ која је победила „Сенту“ резултатом 62:37. У мечу за треће место код пионира „Апатин“ је био бољи од „Сенте“ са 49:46, док је у финалу „Партизан“ победио екипу домаћина са 93:30. Када је реч о индивидуалним признањима код пионира, најбољи играч је Милош Давидовић из „Партизана“, док је трофеј „играч у успону“ припао Ненаду Миљковићу, играчу „Сенте“. У кадетској утакмици златну медаљу освојила је екипа „JaffaAll-Stars“ победом над екипом „Херцеговца“ из Гајдобре резултатом 82:70. Код кадета, најбољи играч је Михаило Радуловић, играч екипе „JaffaAll-Stars“, док је трофеј „играч у успону“ отишао у руке Сава Мрковића из „Херцеговца“. Медаље и пехаре уручио је председник општине Kула, Дамјан Миљанић. Након завршетка свечане церемоније, свим учесницима турнира подељени су поклон производи генералног спонзора клуба, Компаније „Jaffa“. Генерални секретар Кошаркашког клуба „Jaffa All-Stars“, Даријан Микулић, истакао је да је њихов план да се турнир у будућности прошири и да има више учесника те да се, самим тим, прошири и интересовање за кошарку у Црвенки:

„Па ово је, фактички, други по реду турнир. Први је одржан 2021. године и требао је да се настави у континуитету, међутим корона је та која нас је спречила да се одржи турнир у наредним годинама. Чим су се стекли услови, одржали смо турнир који је, као и први, прошао успешно. Четири екипе су се одазвале у јуниорској конкуренцији и две екипе у сениорској конкуренцији и сматрамо да овај турнир узима замах и да ће постати традиција која ће у наредном периоду да афирмише спорт. Циљ је да се турнир прошири, да има више учесника и да, самим тим, се повећа интересовање и промоција кошарке у нашем месту. Задовољни смо одзивом свих гостију који су дали свој допринос овом турниру који је организован“.

Аранђел Семиз, оснивач и тренер кошаркашког клуба „Jaffa-All Stars“, захвалио се свим гостима и покровитељима турнира на коректној сарадњи и ангажману. Такође, Семиз је истакао чињеницу да је велика разлика у раду са децом у урбаним срединама са једне и сеоским срединама са друге стране:
„Први пут су овде били гости 2021. године и заиста су увек максимално коректни према нама и велику захвалност им дугујемо. Заиста сам задовољан овогодишњим издањем турнира и желео бих да се захвалим свим дивним људима који су били овде, свој деци и мислим да је ово био један леп призор за нашу општину и наше место. Велика је разлика радити са децом у граду и у сеоским срединама. Једноставно, то су неке паралеле које је тешко повући и које су врло деликатне. Деца у граду, осим спорта и школе, немају неке обавезе које деца на селу имају и ту долази до размимоилажења да, рецимо, овде деца могу много мање времена да посвете спорту, док је у граду мало другачија прича и због услова и због услова у халама и томе слично“.

Извор: Општина Кула