ОДРЖАН КАРАВАН ЖЕНСКОГ ПРЕДУЗЕТНИШТВА У РУМИ

У организацији Привредне коморе Србије данас је у Културном центру „Брана Црнчевић“ у Руми одржан Караван женског предузетништва. Бранислава Симанић, директорка Сектора предузетништва ПКС истиче да подршка државе ка женском предузетништву никада није била већа.

„У прилог томе говоре конкретни подаци. Данас у Србији послује једна трећина предузећа и предузетничких радњи које су у власништву жена и ми смо у складу са европским просеком када говоримо о женском предузетништву. То је нешто на шта смо веома поносни, то је заједнички рад и Владе РС и ПКС, али пре свега и самих наших предузетница које су препознале ову подршку. У циљу јачања те подршке ми смо покренули пројекат Караван женског предузетништва – „На кафи са предузетницама“ којим обилазимо за почетак 10 општина. Наш циљ је да економски оснажимо жене, да у директној комуникацији са њима разговарамо, да им представимо које су то њихове могућности, које су то све мере, финансијске и нефинансијске подршке намење управо развоју женског бизниса, али такође да чујемо који су то проблеми и сугестије које оне имају да нам дају, како би у наредном периоду на још бољи начин унапређивали женско предузетништво“, изјавила је Бранислава Симанић.

Скупу је присуствовала и председница Општине Рума, Александра Ћирић Бошковић.

„Као жена која је на челу Општине Рума сматрам да ми је дужност да се појавим на оваквом скупу како би својим личним примером подстакла све жене које желе да започну свој приватни бизнис или да се баве неким занимањима у којима жене нису биле толико заступљене, да их подстакнем да само трудом и укључивањем у све сегменте економије и привреде могу да остваре своје циљеве и да буду веома успешне у послу којим се баве. Сматрам да су жене много способније од мушкараца да раде веома одговорне и озбиљне послове пре свега јер су жене темељне, детаљне, размишљају прецизно о свему, имају разумевање и слуха за неке ствари где мушкарци то некако гледају да прескоче и сматрају да то и није толико битно, а код жене је сваки део посла веома битан“, рекла је председница Александра Ћирић Бошковић и додала да Општина Рума подстиче жене предузетнице, да ли кроз конкурсе или директном понудом, да узму учешће у туристичкој понуди Општине Рума и на тај начин остваре значајне приходе и успешно послују.

Извор: Општина Рума