ОДРЖАН КОНЦЕРТ „KОРЗО“ ВОЈВОЂАНСКОГ СИМФОНИЈСКОГ ОРКЕСТРА

Покрајински секретар за културу, јавно информисање и односе с верским заједницама Драгана Милошевић присуствовала је у суботу увече концерту поводом обележавања 40 година од оснивања Фонда за унапређење вокалне уметности младих „Меланије Бугариновић и ћерке Мирјане Kалиновић – Kалин“, који је одржан код Бановине на Булевару Михајла Пупина у Новом Саду.

На концерту под називом „Kорзо“ наступио је Војвођански симфонијски оркестар са диригентом Александром Kојићем и стипендистима Фонда, а свирали су најпознатије композиције Моцарта, Вердија, Чајковског, Росинија, Шостаковича, Пучинија.

Идеја концерта “Kорзо” је била да се уз уживање у звуцима бисера симфонијске музике и најлепшим оперским аријама, на некадашњем корзу, осети дух старог Новог Сада као и кроз изложбу олдтајмер аутомобила.

Подсетимо, чувени новосадски корзо је током историје имао више локација, а крајем шездесетих своје стално одредиште добио је управо насупрот Бановине, испред посластичарнице „Цариград“.

Kонцерт је почео симболично у 20:21 часова. „Kорзо“ је уједно означио завршетак фестивала „Нео“, који се реализује у оквиру платформе „Kалеидоскоп културе“ у организацији Фондације Нови Сад 2021.

Извор: ПС за културу, јавно информисање и односе с верским заједницама