ОДРЖАН КОНЦЕРТ КУЛТУРНО-УМЕТНИЧКИХ ДРУШТАВА ИЗ КАЋА И ВРБОВЦА

Градоначелник Новог Сада Милан Ђурић присуствовао је, у Каћу, заједничком концерту културно-уметничких друштава „Стеван Мокрањац“ и „Свети Сава“ из тог насеља и КУД „Јован Којић“ из Врбовца који су у посети својим пријатељима из Новог Сада и Каћа.

Пре 20 година отпочели су пријатељски односи и узвратне посете Града Новог Сада и општине Косовска Витина, односно ОШ „Ђура Јакшић“ из Каћа и ОШ „Марко Рајковић“ из Врбовца.

Пре почетка културно-уметничког програма градоначелник Милан Ђурић је пожелео добродошлицу гостима из Косовске Витине и изразио задовољство што међусобна сарадња, која траје већ скоро две деценије, повезује децу и младе са Косова и Метохије са њиховим вршњацима из Каћа и Новог Сада.

– Град Нови Сад је увек спреман да на све начине подржи и помогне наше пријатеље са Косова и Метохије. На овај начин подржавамо једни друге, учимо једни од других, и ово је још једна сјајна прилика за незаборавно дружење и упознавање Новог Сада, који је прошлогодишњи носилац титуле Европска престоница културе и који има много тога да понуди. Tрудимо се да различитим акцијама помогнемо нашим сународницима из јужне покрајине, јер наша највећа снага лежи управо у јединству нашег народ, у солидарности и нераскидивим везама које имамо са нашим пријатељима  из општина са Косова и Метохије – рекао је Милан Ђурић.

Циљ оваквих посета је да се кроз окупљање деце и младих са различитим животним причама промовише културна размена, стварају пријатељства, јединство и трајне успомене.