ОДРЖАН ЛЕТЊИ СПОРТСКИ КАМП ЗА ДЕВОЈЧИЦЕ У СЕНТЕШУ У ОКВИРУ ПРОЈЕКТА „ACTIVEGIRLS“

У оквиру пројекта „Подршка спортским и физичким активностима девојчица – ActiveGirls“,  у периоду од 1. до 5. јула 2019. године, партнери из Мађарске, Општина Сентеш угостила је  девојчице и њихове пратиоце, професоре физичког васпитања како би учествовали у спортском летњем кампу. Камп је окупио девојчице из Сегедина, Сентеша и општине Мали Иђош, Чока, Апатин, Врбас, Нови Кнежевац и Оџаци. Спортски летњи камп за девојчице узраста 12 година је трајао 5 дана како би промовисали различите спортске активности међу девојчицама и да би их упознали са здравим начином живота.

Први дан су девојчице имале прилику да се међусобно упознају и да им се представи  програм кампа, као и да оду у разгледање Сентеша у којем ће провести 5 дана. Први дан су имале и слободно време које су провеле у комплексу базена где су и биле смештене.

Други дан је одржан у спортској дрворани где су девојчице биле у прилици да се опробају у различитим спортовима. Имале су заједнички тренинг где су могле да покажу своја досадашња знања и искуства у игрању кошарке. Такође су тај дан имале прилику да уче мачевање и кунг фу захвате. Након напорних спортова девојчице су се опустиле уз плес и пливање. Инструкторка пливања се потрудила да девојчицама покаже како се правилно плива прсно, леђно, краул и делфин.

Трећи дан је протекао у вожњи кануима по локалном каналу. За девојчице које воле авантуру организовано је и време у адреналин парку где су уз своје пратиоце могле да се спуштају зип лајном и да уживају у слободном пењању.

Четврти дан су девојчице провеле уз јутарњу јогу. После јоге на ред је дошао нови спорт за девојчице из Војводине а то је флорбол, којим су се највише одушевиле. Затим су изашле на терен да се опробају у рагбију.

Пети и последњи дан је протекао у слободним активностима на базену где су девојчице уживале у пливању.