ODRŽAN MEĐUNARODNI TURNIR VETERANA NA GRADSKOM KLIZALIŠTU

Grad Subotica i HK Spartak su proteklog vikenda organizovali 15. tradicionalni međunarodni turnir za veterane „Winter Classic“ koji je ove sezone okupio 14 ekipa u kategoriji 40+, sa oko 200 učesnika.

Na turniru je odigrano ukupno 28 utakmica, da bi na kraju turnira zasluženo prvo mesto odnela ekipa Jesenica iz Slovenije, koja je u finalu tek posle penala uspela da slomi tvrd otpor HK Vojvodina iz Novog Sada (4:4 regularni deo, 6:4 posle penala). Treće mesto je osvojila ekipa Vancuver iz Kanade, dok je domaći HK Spartak zauzeo solidno 7. mesto.

Na turniru je učestvovalo 14 ekipa iz čak 7 različitih država, Kanada, Češka, Slovačka, Bugarska, Mađarska, Slovenija i Srbija. Za veterane HK Spartak na ovom turniru su nastupili: Vujković Davor, Roža Gabor, Toth Bagi, Basarić Igor, Dujmović Nikola, Ladocki Čaba, Kerleta Miodrag, Desnica Prvoslav, Popović Branko, Krstić Vanja, Fazekaš Đorđe, Šandor Žolt, Koso Mikloš, Prokec Čaba, Večić Vladimir, Basarić Dejan, Ižipac Dimitrije, Ižipac Ignjatije, Dakić Srđan, Skenderović Aleksandar, Janačković Slobodan, Popović Darko.

U Sarajevu je održan treći ovosezonski turnir Juniorske Hokejaške Lige (Junior Hockey League), na kojem je HK Spartak učestvovao sa svojim selekcijama U12, U15 i U18, a protivnici su im bili odgovarajuće selekcije HK Vukovi/Sarajevo, HK Siscia/Sisak i HK Vojvodina/Novi Sad. Selekcija U12 je zabeležila maksimalne 3 pobede iz isto toliko utakmica (10:1 Vojvodina, 10:0 Vukovi i 13:0 Siscia), čime su na samo jednu pobedu od odbrane prošlogodišnje titule. Selekcija U15 je zabeležila 2 pobede (Siscia 8:0 i Vojvodina 7:2) ali i 1 poraz (Vukovi 0:2), čime su se na trenutnoj tabeli ove dve ekipe izjednačile u broju bodova, te će direktan okršaj na poslednjem turniru u Delnicama/Hrvatska sredinom februara doneti odluku o osvajaču titule u ovoj kategoriji. Selekcija U18 je na žalost zabeležila 2 poraza (Vukovi 2:8 i Siscia 4:5), čime su ostali i bez teoretske šanse da se domognu nekog višljeg plasmana na kraju takmičenja. Za HK Spartak u sve tri kategorije su nastupili: Husti Csanad, Penava Ognjen, Ponjavić Iva, Bem Karlo, Temunović Vanja, Gubičak Leon, Kujundžić Nikola, Poljaković Lana, Milodanović Filip, Benčić Mihajlo, Milanko Danilo, Brestovac Relja, Popov Jovana, Rac Sabo Hanna, Mandić Antonija, Marton Leon, Penava Veljko, Đukanović Luka, Balogh Mate, Vučić Aleksa, Benčić Anastasija, Šandor David, Kukaras Luka, Janković Ognjen, Vučinić Vasilije, Rajković Martin, Kuntić David, Milodanović Ana, Đorđević Aleksandar, Distl Džuliano, Vereš Sintia, Vinčić Smiljana, Stantić Dario i Ilić Dana. Trener: Brestovac Uroš.

U nedelju 26.01. je svoj nastup na turniru Lige Budućih Šampiona u Beogradu imala i najmlađa takmičarska selekcija HK Spartak – U8. Na odigranih pet utakmica su ostvarili vrlo lepe rezultate i maksimalno se borili sa svim ekipama iz Beograda (Partizan, Crvena Zvezda i Red team) i Novog Sada (Vojvodina i NS Stars), čime su potvrdili kvalitetan i stručan rad u klubu. Za U8 HK Spartak su nastupili: Stipić Relja, Lakićević Vidak, Simić Ljubinka, Kovač Nina, Šabić Iva, Kesejić Ivan, Novak David, Maravić Stefan, Nađ Strahinja, Kostić Vuk, Rajković Marin, Tikvicki David, Brestovac Tara. Trener: Cindel Norbert. Vođa puta: Kovač Norbert.

Narednog vikenda selekcije U8 i U10 igraju na mađunarodnom turniru u Sarajevu, selekcije U12 i U14 igraju utakmice u sklopu „B“ prvenstva Mađarske, selekcija U16 bi trebala da odigra dve utakmice u sklopu prvenstva Srbije.

Izvor: subotica.info