ODRŽAN MMA SPEKTAKL U SUBOTICI

Pred prepunim tribinama Hale sportova u Subotici, sinoć je održan je pravi MMA spektakl – SBC 23 – Revenge, navodi subotica.info. Kroz deset borbi prisutni su mogli da vide niz zanimljivih i atraktivnih poteza, nekoliko bržih pobeda, ali i nekoliko pravih duela za najidrživije borce. Takođe, veče su začinile dve borbe za upražnjenje SBC pojaseve, borba pripadnica lepšeg pola, kao i dve borbe u kojima su nastupili takmičari iz Subotice, Nemanja Uverić i Danijel Špoljarić

U brzim i efektnim borbama ističe se pobeda Nemanje „Sledgehammer“ Kovača. Njegov rival iz Brazila Escley “Pezao” de Araujo nije mogao da se suprotstavi brzom i veštom napadu takmičara iz Srbije. Što se borbi dama tiče, ubedljiva je bila Julija Pajić (Crna Gora), protiv Sanje Ristić iz Srbije, te je i ona zaslužila aplauze.

Pravi MMA maraton odradili su Miro Jurković (Srbija) i Pedro Paulo “Brum” Dos Santos (Brazil). Tri runde donele su beskompromisnu borbu, upravo do poslednjeg atoma snage. U takvom sudaru kvalitetnih boraca, sudijskom odlukom pobeda je pripala domaćeg takmičaru. U borbi za titulu u kategoriji do 66 kilograma publika je aplauzom nagradila takmičara Srbije Aleksandra Milićevića. Iako se u prvoj rundi činilo da će domaći takmičar lako stići do pobede protiv rivala Jonathas-a “Monstro” Cavalcantija, usledila je velika borba, ali na kraju i zaslužena pobeda Milićevića. Titula u kategoriji do 61 kg, u brazilskom duelu, pripala je Werlleson Ribeiru “Galinho” Martinsu. On se pokazao kao spremniji i veštiji rival od Joriedsona “Fein” de Souze. Na kraju, ali ne i najmanje bitno, ostaju domaći takmičari. Danijel Špoljarić je pokazao potencijal, ali je protiv sebe imao daleko iskusnije rivala iz Brazila Daglasa „He-Man“ Felipea. U prelomnim momentima meča presudilo je upravo to – iskustvo rivala koji je zasluženo stigao do pobede.

Završna borba večeri donela je okršaj Nemanje Uverića i neugodnog brazilca Džonija Karlosa. Uverić je prethodno dobio bitku sa kilogramima, a da je spreman nagovestio je na početku borbe. Uvodni deo prve runde definitivno je pripao borcu iz Subotice i činilo se da je pred njim vredna internacionalna pobeda. Međutim, Brazilac hvata dah, a jedan neugodan udarac bio je dovoljan za prekid.

Navedene, ali i sve ostale borbe, začinjene obilato zvučnim, svetlosnim i vizuelnim efektima zaokružile su zaista retko viđeni sportski događaj na severu Bačke.

Izvor: subotica.info