ОДРЖАН „НОЋНИ ТУРНИР У БАСКЕТУ 3X3 KIKINDA 2022“

На Градском тргу, на платоу испред Православног храма, одржан је „Ноћни турнир у баскету 3X3 Кикинда 2022“, у организацији Спортског савеза, под покровитељством Града Кикинде и Спортског савеза Војводине. На манифестацији која је ове године окупила шест тимова из Кикинде, Новог Сада, Нових Козараца и Банатског Карађорђева, градоначелник Кикинде, Никола Лукач, уручио је пехар и награду у износу од 110.000 динара првопласираној екипи „Кикинда 3X3 Tunning mobile“, новосадској „Детелинари“ припало је 70.000 динара за освајање вицешампионског места, а награду им је уручила Јелена Бакић, председница Спортског савеза, док је Миливој Лињачки, начелник Севернобанатског управног округа уручио новчану награду од 30.000 динара екипи „Зицер“, освајачима трећег места. Драган Пецарски, члан Градског већа задужен за спорт и омладину, уручио је пехар најбољем играчу турнира, Драгану Манојловићу из шампионског тима. Градоначелник је изразио задовољство великом посетом турнира, као и организацијом спортске манифестације на врхунском нивоу, која ће, како је рекао, бити и наредних година саставни део спортског лета у Кикинди.

“Овакав спортски догађај, који је организован у центру нашег града, показује колико Кикинђани воле кошарку, колико воле спорт и колико им је било потребно организовање оваквог спортског спектакла. Кикиндски баскеташи су први, а гости су на најбољи начин допринели да све ово буде једна веома лепа спортска прича. Трудићемо се да наставимо традицију одржавања летњег турнира у баскету, који је уз велики број посетилаца, на Градском тргу, заиста био пун погодак. Волео бих да се следеће године пријави што више екипа како бисмо ми као гледаоци имали прилику да заиста уживамо у одличном баскету“, рекао је први човек града.

У великом финалу кикиндска екипа „Кикинда 3X3 Tunning mobile“ савладала је новосадску „Детелинару“:

“Коначно је на Градском тргу одржан турнир који смо дуго чекали, имали смо огромну жељу да победимо, да га освојимо. Нисмо могли да дочекамо да заиграмо и то нам се на крају исплатило“, додао је Мајкл Коблехер, из победничке екипе.

Имајући у виду инфраструктурне услове, новчане награде и целокупну организацију турнира, Град Кикинда је турнир у баскету подигао на виши ниво:

“Целокупан спортски догађај који је приређен на Градском тргу под рефлекторима показао се као одличан начин да се Кикинђани у великој мери окупе и погледају квалитетне утакмице. Радује ме што сам видео много младих, док је на основу сега што смо могли да видимо на терену, Кикинда дефитивнино град који воли кошарку“, надовезао се Миливој Лињачки, начленик Севернобанатског управног округа.

“Заиста сам задовољна како је протекла организација, имали смо малих проблема са временским неприликама, па смо били принуђени да одложимо једно вече турнира, али је све на крају било савршено и мсилим да је Кикинда имала прилику да погледа веома квалитетан турнир, уз велику подршку Градске управе и Спортског савеза Војводине“, додала је Јелена Бакић, председница Спортског савеза Кикинде.

Извор: Град Кикинда