ОДРЖАН НОВОГОДИШЊИ ХУМАНИТАРНИ ТУРНИР „КОШЕМ ЗА ДРУГАРА“

У организацији Кошаркашког клуба “СТАР“, по једанаести пут одржава се Новогодишњи хуманитарни кошаркашки турнир „Кошем за другара“, чији је циљ прикупљање средстава за куповину спортске опреме и новогодишњих пакетића за децу из Дечијег села “Др Милорад Павловић“ и “Дома за децу и омладину ометену у развоју“ из Ветерника.

Отварању турнира присуствовао је члан Градског већа за спорт и омладину Огњен Цвјетићанин који је том приликом нагласио да је Нови Сад важан спортски центар, али и град великог срца  и становника који су спремни да помогну онима којима је помоћ неопходна.

– У овом периоду године, веома важном пре свега за наше најмлађе суграђане турнир „Кошем за другара“ сасвим прикладно дарује оне којима то много значи, али такође открива радост давања и учи децу солидарности и прихватању. Посебно ми је драго што на турниру учествују различите категорије спортиста које нам показују да без обзира на разлике, подједнако уживају у кошарци и дружењу. Хвала организаторима, учесницима и друштвено – одговорним компанијама, а Град ће наставити да подржава ову и друге манифестације које промовишу праве вредности спорта – изјавио је Огњен Цвјетићанин.

На турниру који окупља преко 500 учесника, поред деце из Кошаркашког клуба “СТАР“ учествују и деца из Дечијег села “Др Милорад Павловић“ у Сремској Каменици, деца из “Дома за децу и омладину ометену у развоју“ из Ветерника, деца из плесног клуба „ВОРТЕКС“ из Сремске Каменице, кошаркашка Репрезентација Србије у колицима и Јутјуб звезда Јасерштајн.

Извор: Град Нови Сад