ОДРЖАН ОКРУГЛИ СТО “ОТВОРЕНИ ДИЈАЛОГ У ОКВИРУ КРЕАТИВНИХ ИНДУСТРИЈА” У СОМБОРУ

Град Сомбор полако приводи крају учешће у реализацији пројекта „CREATIVE INDUSTRIES FOR NEW URBAN ECONOMIES IN THE DANUBE REGION – CINEMA“ („Улога креативних индустрија у новој урбаној привреди у Дунавском региону “, акроним CINEMA). Као једна од последњих активности на пројекту, одржан је октугли сто “Отворени дијалог у оквиру креативних индустрија”. Циљ поменутог догађаја је био да окупи представнике јавног, приватног и цивилног сектора који су активни на пољу креативних индустрија у Граду Сомбору како би им се представио Нацрт локалног Акционог плана за подршку креативним индустријама.

Поред представљања Нацрта локалног Акционог плана за подршку креативним индустријама, присутнима је представљен и целокупан пројекат CINEMA и његови остали постигнути резултати.

Пројектни конзорцијум CINEMA пројекта чине 22 партнера и то локалних самоуправа, привредних комора, организација цивилног сектора и образовних институција из Немачке, Аустрије, Словеније, Словачке, Србије, Румуније, Бугарске и Молдавије. Из Србије заступљени су Град Сомбор и Регионална развојна агенција Бачка као пуноправни партнери и Град Нови Сад као придружени партнер.

Укупно трајање CINEMA пројекта је 30 месеци, од 01. јула 2020. до 31.12.2022. године а укупна вредност пројекта је 2.249.073,50 евра. Буџет Града Сомбора у пројекту је 73.495 евра.

Извор: Град Сомбор