ОДРЖАН ПРИЈЕМ ПОВОДОМ УСПЕХА МЛАДОГ АТЛЕТИЧАРА НА ЕВРОПСКОМ ПРВЕНСТВУ ЗА ЈУНИОРЕ

На Првенству Европе за млађе јуниоре, одржaном у мађарском граду Ђеру, седамнаестогодишњи атлетичар АК „Војводина“ Никола Мујановић освојио је бронзану медаљу у скоку увис, резултатом 2,10 метара. Тим поводом, у Градској кући, члан Градског већа за спорт и омладину Огњен Цвјетићанин примио је Николу Мујановића, његовог тренера Феђу Камасија и спортског директора АК „Војводина“ Стевана Зорића.

– Поносни смо на успехе спортиста који овде живе и тренирају и који на најбољи начин представљају Нови Сад. Медаља коју је Никола освојио на Првенству Европе за млађе јуниоре има вишеструки значај. Поред тога што представља успех младог и перспективног спортисте, она указује на то да коначно имамо наследника Петра Малешева, Драгутина Топића и Стевана Зорића и да смо на правом путу да заблистамо и у овој атлетској дисциплини која је у прошлим временима била једна од наших најјачих– изјавио је Огњен Цвјетићанин и додао –Захваљујем се Николи али и људима из АК „Војводина“ који на прави начин приступају младим спортистима и знају да извуку њихов максимум, али и да их сачувају и припреме за будуће подухвате. Желим им још много успешних резултата на предстојећим такмичењима, а Град ће наставити да подржава и пружа идеалне услове за тренирање како за летњу тако, и за зимску сезону.

Никола Мујановић се захвалио на пријему и подршци и објаснио да је на самом такмичењу владала одлична атмосфера која је допринела освајању медаље.

-Много ми је значила подршка тренера, селектора и пријатеља из репрезентације да у том тренутку дам свој максимум и заузмем треће место. У наредном периоду очекују ме значајна такмичења, Олимпијада младих која се одржава у октобру, у Буенос Аиресу, као и Европско првенство за старије јуниоре следећег лета, где ћу надам се постићи још бољи резултат и оборити лични рекорд- истакао је Никола Мујановић.